Kerek a karácsony

  •  
  •  
  •  

Úgy tűnik ezúttal az időjárás is kegyesebb volt az újpestiekhez, mint a múlt hétvégén. Az eső ugyan újra megpróbálkozott némi csepergéssel, de ennél radikálisabb húzásra nem ragadtatta magát. A Desperado viszont egyenesen napsütést varázsolt a téli estébe.

Még javában zajlott a délutáni egyházi műsor, amely a harmadik adventi gyertya ünnepélyes meggyújtását előzte meg, már alig lehetett elférni a téren. A Desperado műsorára várakozók éppen a Szent János Apostol Katolikus iskola gyerkőceinek előadását nézték, izgulva az apróságokért és “Jajjdeédes”-eket mormogva, amikor az egyik szólista például belegabalyodott a dalszövegbe, majd gyorsan javított: ”Kiskarácsony….ott egy labda”.

Hatalmas tapsot kaptak így is úgy is. Az időközben ezres nagyságúra duzzadt tömeg pedig türelmetlenül várta az esti sztárfellépőt. Betty, Zsolti és Zoy!, azaz a Desperado pedig szinte percre pontosan “csapott a húrok közé”. Mi se állt távolabb tőlük, mint a csúszás.

Egymás után következtek a legismertebb slágerek. Akarom őt, Kerek az élet, Gyere és álmodj, Táncolj. Az egyre intenzívebben hullámzó tömeg igazi meglepetést is kapott. A csapat előadta ugyanis vadonatúj dalát, amely első hallásra is tökéletesen illik az eddig jól ismert számok közé. Vannak, akik azt mondják “slágergyanús szerzemény”. Az Őrült álom, amelyet nemzetközi sikerű producerekkel készítettek, egyáltalán nem gyanús. 100% tiszta sláger, nem is vitás.

A buli végén azért a hirtelen nyári hangulatba a csapat ügyesen visszacsempészte a karácsonyi érzést is, két romantikus dallal. A közönség persze nem engedte őket csak úgy lemenni a színpadról. Könyörtelenül visszatapsolták a Desperadot, akik persze szívesen tettek eleget a meglehetősen hangos kérlelésnek.

Mindezzel együtt a program este hatkor véget ért, nem volt apelláta. Az Egek Királynéja Plébánián ekkor kezdődött ugyanis a szentmise, amelyet sem a szervezők, sem a Desperado nem akart megzavarni a kinti szórakozás hangjaival.

A színpad előtti tér viszonylag hamar kiürült, ám a közönség ismét nem haza, hanem csak odébb ment. Krampampulit ittak, langallót, sült kolbászt vagy épp kürtőskalácsot ettek, és sorra járták az árusok faházait, hátha meglátnak valami igazán jó karácsonyi ajándéknak valót. A tér hangszóróiból pedig vidáman szót a Jingle Bells és a többi karácsonyi sláger, tökéletes aláfestő zenét adva a korcsolyázáshoz..