Keresztút az életért

  •  
  •  
  •  

Keresztutat szervez március 23-án 15 órakor a Regnum Christi. A kálváriamenet az Oktogontól a Hősök teréig halad majd.

 Több mint tíz éve rendezte első keresztútját Budapesten a Regnum Christi. Az volt a céljuk, hogy megmutassák a budapestieknek a húsvét valódi értékét, lényegét, tanúságot tegyenek a hitük mellett.

– A Várban szerveztünk először keresztutat, ahol fiatalok játszották el passiójátékként a kálvária állomásait. De 2009-re olyan sokan lettünk, hogy kiszorultunk onnan, és már negyedik éve rendezzük az Andrássy úton – mondta Csernus László, az esemény főszervezője.

Mindegyik stációnál egy-egy család elmélkedik, és mond el a saját életéből egy – az adott stációhoz köthető – személyes példát. A keresztutat szabadtéri szentmise zárja a Hősök terén.

Ozsváth Kálmán, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség újpesti segítője már harmadik alkalommal vesz részt az Andrássy úti kálvárián.

– Nagyon fontos számomra a nagyböjti időszakban a lelki megújulás. Egy keresztút pedig alkalmas erre. Fontos abból a szempontból is, hogy a város szívében tehetünk tanúságot krisztusi hitünkről. Az Andrássy utat végre nemcsak felvonulásokra, politikai demonstrációkra használják az emberek, hanem most, idézőjelesen, a hitünkért demonstrálhatunk. Egy keresztény embernek kötelessége a tanúságtétel. Az a tapasztalatom, hogy évről évre egyre többen vesznek részt ezen a programon – mondja.

Tavaly körülbelül kétezer ember vett rész a keresztúton, és a szervezők remélik, hogy idén még többen lesznek. Természetesen minden újpestit is szeretettel várnak.