Kérjenek bocsánatot!

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC labdarúgócsapata, valamint a klub vezetése bocsánatkérést vár a Ferencvárostól a két ősi rivális pénteki bajnoki mérkőzésén történtek miatt. A lila-fehérek hivatalos honlapja hétfő este egy terjedelmes közleményben taglalja, hogy az újpestiek az Albert Stadionban lejátszott összecsapáson milyen sportszerűtlenségekkel, illetve rendezői hiányosságokkal találkoztak.

A csapatok bevonulásakor impozáns látványt nyújtott, hogy a hazai drukkerek egyszerre dobtak be több ezer pénztárgépszalagot, ugyanakkor ennek használata tilos (ez a belépőjegyen olvasható is). Az újpestiek kifogásolják, hogy a pénztárgépszalagok eltakarítása miatt öt percet csúszott a találkozó, ráadásul a hazai drukkerek a második félidő elején pirotechnikai eszközöket is bevetettek, így komoly tűzveszély alakult ki “ami akár tragikus következményekkel járhatott volna.”
Újpesti lufik kontra zöld-fehér tűzvész
A közlemény külön kitér arra is, hogy a mérkőzés során a hazai fanatikusok “folyamatosan köpködték és különböző tárgyakkal dobálták az oldalvonal közelében tartózkodó újpesti játékosokat.” Ennek kapcsán a lila-fehérek érthetetlennek tartják, hogy a bíró miért nem avatkozott közbe, miért nem szakította félbe a játékot.

“Az Újpest FC álláspontja szerint megengedhetetlen, hogy egy futballmérkőzés során folyamatosan különböző tárgyakat dobáljanak az egyik csapat játékosai és a mérkőzés résztvevői felé” – áll a közleményben.

A rendezés kapcsán az újpestiek többek között azt kifogásolják, hogy a “beléptetést a hazai rendezők nem a hatályos előírásoknak megfelelően végezték, a tervszerűtlenség, fejetlenség és a káosz jellemezte a helyzetet.”

Az újpestiek külön foglalkoznak azzal a felfújható lila majommal, amelyet már órákkal a mérkőzés előtt kifeszítettek a 2-es szektorban: “Az Újpest FC felháborítónak és sértőnek tarja, hogy egy több mint 100 éves sportszervezet ilyen primitív, és önmagát minősítő körítéssel látta vendégül csapatunkat.”

A lila-fehérek ugyanakkor jelezték: tiszteletben tartják a pályán született eredményt és természetesen nem kívánnak óvást előterjeszteni.

“Az Újpest FC elvárja, hogy a fenti incidensek miatt a rendező sportszervezet vezetése a legmagasabb szinten fejezze ki sajnálatát és bocsánatkérését klubunk és szurkolóink irányába.”