Kerületi angol nyelvű szavalóverseny az UMSZKI-ban

  •  
  •  
  •  

Iskolánk az idei tanévben immáron 9. alkalommal hirdette meg hagyományos angol nyelvű szavalóversenyét a IV. kerületi középiskolák számára. Ebben a tanévben a verseny témája az iskola, tanulás, bölcsesség témakörre épült; olyan verseket ajánlottunk diákjaink számára, melyek a hétköznapjaikkal, iskolai életükkel kapcsolatos gondolatokat vetnek föl.

A kerületi verseny 2010. február 16-án került megrendezésre. Nagy örömünkre szolgált, hogy számos középiskola képviseltette magát ezen az eseményen, amelyre az Újpesti Közéleti Televízió is elfogadta meghívásunkat. A versenyre az idei tanévben rendhagyó módon vendégszereplőket is hívtunk. A Szűcs Sándor Általános Iskola tanulói (Bordás Anna, Huszár Levente és Juhász Dóra) versenyen kívüli nyitóprogramként angol nyelvű szavalataikkal színesítették a rendezvényt, kiváló hangulatot teremtve ezzel a verseny további menetére. A Könyves Kálmán Gimnázium, a Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola, a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium, a Babits Mihály Gimnázium és intézményünk, az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium (UMSZKI) diákjai közül tizennyolc tanuló mutatkozott be versmondói oldaláról. A szakszerű és objektív elbírálásra az idei tanévben a meghívott középiskolák angoltanárait kértük fel, akik nagy örömünkre szívesen vállalták ezt a feladatot. A zsűri elnöke Carl Williams, skót származású fiatalember volt.

A megmérettetés két fordulóban zajlott: először mindenki elmondta a szabadon választott versét, majd a kötelező művet, Philip Larkin: The School in August című költeményét szavalták el a versenyzők. A rendkívül hangulatos, színvonalas verseny házigazdája Richard Halverstadt, iskolánk anyanyelvi tanára volt. A tanulók -bár nagyon izgultak- mély átéléssel, magabiztos fellépéssel mutatták be mind angol nyelvi, mind pedig színészi tudásukat, képességüket, nehéz döntés elé állítva ezzel a zsűri tagjait.

A verseny végül a következő eredménnyel zárult:

1. Bugán Marcell (UMSZKI)

2. Gebei Kristóf (Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola)

3.Tsitropoluos Georgios (Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium)

4. Zámbó Gergő (UMSZKI)

5. Pacsuta Gergely (Könyves Kálmán Gimnázium)

A versenyzőknek szívből gratulálunk!

Sebőkné Szabó Emőke
angoltanár – UMSZKI