Kerülje el a dugókat, utazzon a közösségi közlekedés járataival a Forma–1-re!

  •  
  •  
  •  

A mogyoródi Hungaroringen 2014. július 25-én (pénteken), 26-án (szombaton) és 27-én (vasárnap) rendezik meg a Forma–1 Magyar Nagydíjat. A BKK a kényelmesebb utazás érdekében a szokásosnál nagyobb kapacitással közlekedteti a H8-as (gödöllői) HÉV szerelvényeit, valamint egyedi kedvezményes díjszabással segíti a mogyoródi versenypályára igyekvőket. Július 27-én (vasárnap) a Forma–1 versenynapjára érvényes kedvezményes 9.990 forintos álló-, illetve a 19.990 forintos ülőjeggyel rendelkezők mind a négy metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe.

Így juthat el tömegközlekedéssel a Forma–1 helyszínére

A Forma–1 autóverseny magyar futamának helyszíne, a Hungaroring, Mogyoród mellett található. Budapestről tömegközlekedéssel a Gödöllő felé tartó H8-as HÉV-vel közelíthető meg, az Örs vezér teréről. Emellett elérhető az Árpád híd metróállomás és a Mogyoród, Templom tér között közlekedő, a VOLÁNBUSZ által indított különjáratokkal is.

Felhívjuk a versenypályát hévvel megközelíteni kívánó utasok figyelmét, hogy a Hungaroring kizárólag a Gödöllőig közlekedő H8-as vonatokkal érhető el, a Cinkotáig vagy Csömörre közlekedő szerelvényekkel nem!

A Forma–1 helyszíne a H8-as (gödöllői) HÉV Szilasliget megállóhelyétől gyalog, Mogyoród állomásról pedig közvetlen buszjárattal is megközelíthető. A 3-as, a 4-es, az 5-ös és a 6-os kapun át elérhető szektorokhoz Szilasliget, míg az 1-es, a 2-es, a 7-es, illetve a 8-as kapun át elérhetőkhöz Mogyoród állomáson célszerű a hévről leszállni. A távolság gyalogosan az állomásoktól körülbelül 2,5 kilométer, mely 35-40 perc alatt megtehető, de Mogyoródról busszal is lehet utazni.

A H8-as HÉV az Örs vezér teréről indul. Az Örs vezér tere könnyen megközelíthető
· Buda és a belváros felől az M2-es metróval,

· Észak-, illetve Dél-Pest irányából a 3-62-es villamospótló autóbusz igénybevételével és számos további buszjárattal.

A H8-as HÉV Gödöllőre közlekedő járatai az Örs vezér teréről az alábbi gyakorisággal közlekednek:

· pénteken délelőtt félóránként,

· pénteken kora délután és a délutáni csúcsidőszakban 10-20 percenként,

· pénteken az esti időszakban félóránként,

· hétvégén félóránként.

Hosszabb hévszerelvények

Július 24-én (csütörtökön) és 25-én (pénteken) a délutáni csúcsidőszakban, továbbá 26-án (szombaton) és 27-én (vasárnap) reggel 7 és este 20 óra között a H8-as gödöllői HÉV a kényelmesebb utazást lehetővé téve 6 kocsis szerelvényekkel közlekedik.

Kedvezményes díjszabás a HÉV-en, ingyenes utazás a metrón

Július 24-én (csütörtökön), 25-én (pénteken), 26-án (szombaton) és 27-én (vasárnap) az ezeken a napokon érvényes Budapest 24 órás, Budapest csoportos 24 órás és 72 órás jeggyel, Budapest Kártyával, valamint 5/30-as jeggyel rendelkező utasaink a H8-as HÉV vonalán hosszabb szakaszon – Mogyoródig – közlekedhetnek, mint az év többi napján. Ehhez kiegészítő jegy vásárlására sincs szükség. A többi jegy- és bérlettípushoz továbbra is kiegészítő hévmenetjegy váltása szükséges.

A július 27-ei Forma–1-es versenynapra érvényes speciális 9.990 forintos álló- és a 19.990 forintos ülőjeggyel rendelkezők – a belépő felmutatásával – mind a négy metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe, ám ezek a belépőjegyek más vonalakra, tehát a HÉV-re nem érvényesek!

BKK