Kést szegezett a torkának

  •  
  •  
  •  

Ugyanaz a fiatalember tért vissza a Nyár utcai patikába ma délelőtt, s szólította fel a bevétel átadására a gyógyszerészt, mint aki a tegnap délután folyamán közel 90 ezer forintot tulajdonított el.

Amint Marosvári László, a BRFK IV. ker. Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője elmondta, tegnap délután kaptak arról értesítést, hogy egy 25-30 év közötti fiatalember baseball sapkában és sötét szemüvegben fegyverrel a kezében tért be a Károlyi Patikába, ahol a gyógyszerészt felszólította a pénztárban lévő összeg átadására. Ekkor közel 90 ezer forintot eltulajdonítva hagyta el a patikát a tettes. Sajnos, a rendőrségre a bejelentés későn érkezett meg, így a tettes elfogása meghiúsult.
Ma délelőtt azonban a fiatalember késsel a kezében ismét betért a patikába, s újból a bevétel átadására szólította fel a gyógyszerésznőt, aki lélekjelenlétének köszönhetően felszólította a fiatalembert a patika elhagyására. A tettes így elhagyva a helyszínt a közeli élelmiszer áruház felé vette az irányt, ahol egy 50 év körüli hölgyet késsel fenyegetve kényszerített a pénztárcája átadására. Mivel a rendőrség emberei már a helyszínen tartózkodtak, s az állampolgárok is segítettek, a nem messze található panelházak egyikében a tettest elfogták s megbilincselve a kapitányságra vezették.
A fiatalember kábítószer hatása alatt állt, jelenleg folyik a kihallgatása, illetve a nyomok alapján a rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatását.