Két forgatókönyv, az utolsó aláírásra várnak

  •  
  •  
  •  

Furcsa helyzet: éppen az adhat esélyt a fennmaradásra az Újpest élvonalbeli labdarúgócsapatának, hogy egymilliárd forint feletti az adóssága – írja a Blikk.

Ha felszámolják az együttest, a hitelezők gyakorlatilag egy fillért sem kapnak, míg kompromisszum esetén van esély az adósság egy részének kifizetésére.

Az évad közbeni tulajdonoscseréhez a labdarúgó-szövetség beleegyezését adta, igaz, a tranzakciót az ideiglenes vagyonfelügyelőnek is jóvá kell hagynia, akit a bíróság rendelt ki a futballvállalkozáshoz. Ugyanis a Bronture Ltd. nevű ciprusi cég 193,95 millió forintnyi eurót akart behajtani tőle, s emiatt felszámolási eljárást kezdeményezett.

– Két forgatókönyv létezik – vázolta a helyzete dr. Visontai Csongor ügyvéd, az újpesti futballklub jogi képviselője a lapnak. – Az egyik szerint felszámolják a céget, s akkor egyetlen hitelező sem jut pénzéhez, mert az Újpest FC Kft. számláján nincs elegendő összeg az igények teljesítéséhez, igazán komoly vagyontárgyai sincsenek. A másik szerint a klub belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet megkapja az engedélyt, hogy az anyaegyesület, az Újpesti Torna Egylet bevonásával átvigye az NB I-es indulási jogot az új cégéhez, az Újpest 1885 Futball Kft.-hez, s ez működtesse tovább az élvonalbeli csapatot. Az ideiglenes vagyonfelügyelő az elmúlt napok tárgyalásai során előírta, milyen teendőink vannak, s ha ezeket teljesítjük, akkor megkapjuk a szükséges utolsó aláírást. Jelenleg is ezen a feladaton dolgozunk, de egyelőre nem tudjuk, mikorra teljesíthetőek a kérései. Igaz, nem is vagyunk határidőhöz kötve.