Két lábon, ne négy keréken!

  •  
  •  
  •  

Némely újpesti iskola közelében időről-időre áldatlan állapotoknak lehetünk tanúi, olykor elszenvedői. Erről azok a szülők tehetnek leginkább, akik a csemetéiket szinte a lépcsőkig viszik kocsijukkal. Felállnak az autóval a járdára, sőt, szembe mennek a forgalommal. Ezzel a fiatalokat veszélyeztetik. A gyermekek biztonsága közös ügyünk. Az összefogás, az információk cseréje eredményt hozhat ezen a területen is.

Dr. Terdik Tamás, Újpest nemrégiben kinevezett rendőrkapitánya, már a képviselő-testületi meghallgatására is konkrét esetekkel érkezett. Arról szólt: számít a lakossági bejelentésekre, sőt erre kifejezetten ösztönzi az újpestieket. Mint kiderült: a közlekedés és a gyermekek biztonsága sokak szívügye. A kapitány azt ígéri, keményen fellépnek a szabálytalankodókkal szemben.

– Gyorsan eljutottak hozzám azok az információk, hogy a sétányok menti iskoláknál sok a renitens autós, a főútvonalak mentén fekvő intézményeknél pedig a gyorshajtó – mondja határozottan dr. Terdik Tamás. – Azonnal intézkedtem, hogy megszűnjenek a szomorú állapotok: megszigorítottuk az ellenőrzést az oktatási-nevelési intézmények körül. A szabálysértők a jövőben sem kerülhetik el a figyelmeztetést, a feljelentést, adott esetben az előállítást. Az iskolák, óvodák környékén előforduló sebességtúllépések visszaszorítására lézereket viszünk a helyszínre és mérünk. Ha sok a szabálytalankodó, javasoljuk majd „fekvőrendőr” kihelyezését, és automatikusan növeljük a térségben a járőrök számát is. Már meghallgatásomkor, a képviselő-testületi ülésen is hangsúlyoztam, hogy számítok a lakosság, a civilek, az önkormányzati képviselők, az intézményvezetők információra, együttműködésére. Keressenek bátran! 

Á. T.