Két óra varázslat

  •  
  •  
  •  

Teltházas előadással mutatkozott be új turnéja nyitó állomásán az újpestieknek az Exit cirkusz szerdán este. A manézs valamennyi sztárja, bohóc, artista, bűvész, állatidomár felvonult a közönség előtt. A nézőtéren ott tapsolhattak azok a gyermekek is, akik az Újpesti Cserititől kaptak jegyeket a premierre.

Már megszokhattuk, hogy az Exit cirkusz mindig Újpesten mutatja be vadonatúj műsorát. Idén is március első hetében vertek tábort a Bőröndös utcai szabad területen, hogy ismét elkápráztassák a közönséget. Két óra önfeledt kikapcsolódást ígértek és ezúttal is maradéktalanul betartották ígéretüket. A feszült csendet rendre tapsviharok követték a cirkuszsátorban a nyitó estén.

Exit Faktor című műsoruk összeállításánál a tehetségkutatók világát idézték a porondra. A műsorszámokban egy közös biztosan volt: a humor, amely folyamatosan fel-felbukkant az est folyamán és átszőtte a produkciókat, akár állatidomárok, zsonglőrök vagy artisták és természetesen bohócok volt a színpadon. Felbukkantak a műsorban a Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjnyertes állatprodukciói is, makákó és rézus majmok, indiai futókacsák, a világ legkisebb idomított csivavái, amerikai törpemalacok, holland törpekecskék.

A nézők, kicsik és nagyok ámultan figyelték a légtornász produkcióit is, de a műsor egyik fénypontja egy bravúros akrobata-bohóc szám volt, ahol egy lámpaoszlopot„hívtak segítségül” a műsorszám ötletgazdái. A zseniális cirkuszművész hol az oszlopon lengett, hol a tetején egyensúlyozott, sokan még a szemüket is eltakarták a félelmetes látványtól. A nézőtéren az Újpesti Cseriti által felkarolt nehéz sorsú gyermekek is ott ülhettek, akik csillogó szemmel tapsolták végig a színes műsort. 

Az Exit cirkusz március 9-ig vendégeskedik Káposztásmegyeren, a Bőröndös utcai szabad területen. Hétköznap, 6–7-én 18 órakor,8-án, szombaton 15 és 18 órakor, vasárnap pedig 11 és 15 órakor van előadás. A cirkusz családbarát akciót hirdetett a jegyeknél, amely alapján a kettőt fizet, hármat kap”-kupon érvényes. 

G.R.