Két piros lap, 120 perc, egy újpesti gól

  •  
  •  
  •  

Nehéz, küzdős meccsen, fogcsikorgatva, de behúzta története tizenegyedik Magyar Kupa-győzelmét az Újpest FC. A lila-fehérek akarták jobban a kupagyőzelmet, és sikerült is felőrölni a halálosan fáradt Videotont.

A Puskás Arénában rendezett finálé első félideje sajnos sokkal inkább hasonlított egy idény eleji sörmeccsre, egyik csapaton sem lehetett igazán látni, hogy kupával szeretne távozni a helyszínről. Még a félidő vége előtt kitört némi kakaskodás, de más említésre méltó momentum nem volt az első negyvenöt percben.

Aztán a két mester, Szabics Imre és Michael Oenning is felrázhatták a csapatokat, mert a második 45 perc már sokkal hajtósabb focit hozott. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, a Vidi viszont jobban nyomott, bár az Újpest sem akart lemaradni, több lehetőséget is kidolgoztak. Gól azonban ekkor sem esett, következhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás. Ezt a lilák már emberelőnyben kezdhették, miután Rust második sárga lappal kiállította a játékvezető.

A ráadás elején a fehérváriak brazil légiósa, Alef elkövette azt a bravúrt, hogy percek alatt két sárgát is begyűjtött, így 10 perccel becserélése után mehetett is zuhanyozni. A kettős emberelőny birtokában az Újpest sokkal bátrabban kezdett futballozni, és a nyomásnak meg is lett az eredménye: a 101. percben Lirim Kastrati egy végletekig kijátszott akció végén lőtt a kapu alsó sarkába.

A Fehérvár innentől mintha minden reményét feladta volna: bár kitámadtak, nem tudtak átlépni a felpörgött újpesti védőkön, így a végeredmény már nem változott, az 1-0 azt jelentette, hogy története során tizenegyedszer nyert kupát az Újpest FC.

A mérkőzés után Michael Oenning vezetőedző lapunknak elmondta: tényleg egy másik Újpest futott ki a pályára a második félidőben, de ez nem véletlen.

– Azt mondtam a fiúknak, hogy lehetőségünk van bosszút állni a Videotonon az idei vereségekért, s ha jobban kezdünk játszani, meglehet a kupagyőzelem, de ez csak rajtunk múlik. Azt hiszem, ők is megértették, ez okozta, hogy végül győzni tudtunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, óriási élmény volt végre szurkolók előtt játszani, ez az este megmutatta, hogy a futball semmit sem ér nélkülük – értékelt boldogan az Újpest mestere.