Két sikeres újpesti kezdeményezés a karácsonyi vásáron

  •  
  •  
  •  

Az idei karácsonyi vásáron is jelentős szerepet kap a jótékonyság. Az Újpesti Cseriti Adományozó Házában, az Angyalszárnyon program folytatásaként idén is várják a jótékonykodni szándékozókat. Az adományért cserébe ők az Édes Karácsony program keretében minden szombaton más-más újpesti híresség kedvenc süteményét kóstolhatják meg. Az Újpesti Ajándékbolt faházát a Cseriti szomszédságában találjuk a vásár ideje alatt, ahol egyebek mellett a 2013-as falinaptár is megvásárolható.

A karácsonyt megelőzőleg immár második alkalommal kezdett jelentős gyűjtésbe az Újpesti Cseriti szervezet. Játékokat és pénzadományokat gyűjtenek a rászoruló helyi gyerekek számára. Az Ifjúsági Házban egy gyűjtőhelyen várják a felajánlott játékokat, amelyek ünnepi csomagolásban kap meg december 19-én ötszáz nehéz sorsú kisgyermek. A városrész számos pontján, többek között az Újpesti Karácsonyi Vásár területén lévő Adományozó Háznál, a Cseriti emblémás gyűjtőurnákban pedig a pénzadományok helyezhetőek el.

Az idei vásáron az Adományozó Házban újdonság várja az adakozókat. Az Édes Karácsony akció keretében minden szombaton délután 16 órától a kerület hírességeinek kedvelt édességeit kóstolhatják meg a jótékonykodók. Az első hétvégén sportolóink, olimpikonjaink segítették a gyűjtést. Az adományozóknak igazán különleges élményben lehetett része, hiszen az olimpiai bajnok Dombi Rudolf és párja, az úszó Verrasztó Evelin házi édességei mellett a labdarúgó Simon Krisztián és Bruno Moraes, valamint a két olimpiai bajnok, Gyurta Dániel és Martinek János kedvenc süteményeit is megkóstolhatták.

Komoly sikere van az Édes Karácsony programnak, ez derült ki az elmúlt napok tapasztalataiból. Az emberek odafigyelnek rá és szívesen keresik fel az Adományozó Házat és adakoznak is. Felnőttek, gyermekek egyaránt örömmel fordultak meg az elmúlt hétvégén a faháznál. A következő hétvégén, december 15-én, a Művészek Napján újpesti művészekkel, december 22-én, Újpest Város Napján pedig a város vezetőivel és több díszpolgárral találkozhatunk a Cseriti standján, amely szombatonként 10-20 óráig, vasárnap 16-19 óráig tart nyitva.

Sikeres hétvégét zárt a másik helyi kezdeményezés az Újpesti Ajándékbolt is, amelyet a Cseriti szomszédságában találhatunk a karácsonyi vásárban. A sláger a 2013-as falinaptár volt, de szépen fogytak a különböző Újpesthez kötődő ajándéktárgyak, kulcstartók, bögrék is. Utóbbit a meleg italokhoz különösen ajánljuk. 390-700 forint között többfélét talál belőle az érdeklődő. Már kapható karácsonyi bögre is, amelyet idén 600 forintért vásárolhatunk meg. 

G.R.