Két új bemutatóval, kedvezményes jegy-és bérletárakkal indul a színházi évad Újpesten

  •  
  •  
  •  

Az ősszel induló színházi évadban két új bemutatóval várja nézőit az Újpesti Kulturális Központ és az Újpest Színház. Újdonság, hogy az Újpest Kártya tulajdonosok 10 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet illetve bérletet az előadásokra.

Színházak Éjszakája
Szeptember második felében kezdődik az őszi színházi évad, amelyet a 2012 óta megrendezett Színházak Éjszakáján is ünnepelhetünk. Egy éjszaka, amikor beléphetünk a színfalak mögé és a díszletek, jelmezek oldaláról ismerkedhetünk a színdarabok létrejöttével. A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes programsorozathoz az Újpesti Kulturális Központ Újpest Színháza is csatlakozott. Szeptember 20-án este 7 órától az Ady Endre Művelődési Ház színháztermében pillanthatunk be a színészek munkájába. Újpest első polgármesteréről, Ugró Gyuláról készült, nagysikerű A meglepetés című színdarab művészei adnak választ a sokakat izgató „hogyan készült?” kérdésre.

A Magyar Dráma Napja
Szeptember 21-én, a Magyar Dráma ünnepén Márai Sándor legnépszerűbb regényéből, az Eszter hagyatékából készült színdarabot tekinthetjük meg a Spirit Színház vendégelőadásaként , az Ady Endre Művelődési Ház színháztermében.
A színdarab rendezője: Lénárd Róbert. A szereposztás: Eszter: Huszárik Kata; Nunu, családi rokon: Zsurzs Kati; Lajos, Eszter sógora: Király Attila; Éva, Lajos lánya: Sipos Vera; Tibor, a család barátja: Dózsa Zoltán; Endre, közjegyző: Perjés János; Olga, elvált nő: Vásári Mónika.
A színműről: Eszter, egy középkorú nő, akit „az élet oly csodásan megajándékozott és oly tökéletesen kirabolt”, elszegényedett kisnemesi miliőben éli életét Nunuval, a családi rokonnal, és a ház barátaival, Tiborral és Endrével. E csipkerózsika-álmot alvó, titkokat féltve őrző mindennapokba, egy távirat tör be. Lajos visszatér. Húsz év után visszatér. Lajos, Eszter nagy szerelme, a férfi aki kirabolta őt, a hazug, aki őt szerette és mégis nővérét, Vilmát vette el feleségül. Lajos bájától és romboló erejétől Eszter körül mindenki fél, hiszen mindenkinek van veszteni valója…. de vajon miképpen fogadja Eszter a visszatérést? Meg tudott-e bocsátani vagy sem, s egyáltalán mi áll a hazaérkezés mögött? „Látod, Eszter, a viszontlátás csaknem rejtélyesebben izgalmas, mint az első találkozás…”
Az előadásra az 1-9. sorban helyet foglalóknak 1900 forint, míg a 10-15. sorban ülőknek 1600 forint a jegy. A nyugdíjas vendégek 50 százalékos, az Újpest Kártya tulajdonosok, kortól függetlenül 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet.

Bérlettel is látogatható, új bemutatók
Két új bemutatóval is kecsegtet az Újpest Színház.
Október 25-én 19 órától Patrick Hamilton Gázláng című művét mutatja be az Újpest Színház.
Rendező: Dózsa László. Szereposztás: Bella Manningham: Gregor Bernadett; Jack Manningham: Dózsa László Érdemes Művész; John, inas: Perjés Péter; Rough felügyelő: Dózsa Zoltán; Nancy: Őri Pál Adrienn.
A színműről: a színműből készült mozira – Ingrid Bergman és Charles Boyer főszereplésével – sokan emlékeznek, vagy hallottak róla. Angol ízekkel, illatokkal, helyszínekkel: világvárosi London és az éjszakával csendesen leszálló sűrű köd… Gázlángok sárgán pislákoló fényei a kihalt utcákon és az elfüggönyözött szobákban, whisky tisztán és gőzölgő tea… Egy rejtélyes életű és életvitelű vonzó gentleman, és egy sápadt mosolyú, törékeny lány titkokkal terhes házasságáról lebben föl a fátyol… Felderítetlen gyilkosság… Elhallgatott múlt… Egy nyomozás története…
Jegyár: 1-9. sor: 1900 forint, 10-15. sor: 1600 forint
Bérletár: 1-9. sor: 7000 forint, 10- 15. sor: 6000 forint
Újpest Kártya tulajdonosok 10 százalék kedvezménnyel válthatnak jegyet illetve bérletet.

Viccesen bonyolult szerelmi szálak
November 22-én 19 órától az Ady Endre Művelődési Ház nagyszínpadán Camoletti: Hatan pizsamában című komédiáját láthatjuk Ivancsics Ilona és színésztársai produkció előadásában.
Rendező: Kancsár József. Szereplők: Varga Bálint, Papp Gabi, Kancsár Orsolya, Rácz László, Kis Kata, Hardi Csaba.
A színműről: Jacqueline és Bernard Párizs melletti lakásukban egy kellemes hétvége eltöltésére készülődnek. Mindenki pontosan megtervez mindent. Jacqueline rendbe teszi a házat, felkészül a hétvégi vacsorára és nagy izgalommal várja Robertet, a szeretőjét.
Bernard, Jacqueline férje szintén mesterkedik valamiben és tervét izgatottan meséli el barátjának, Robertnek: szeretőjét Brigitte-et úgy állítja be feleségének, mintha Robert partnere lenne. Szerepcserék, félreértések, a nagy francia vígjáték írókhoz hűen (Molière, Feydeau) Camoletti zseniálisan keveri a szálakat. Ebből egy igazi vérbő, fergeteges komédia alakul ki.
Jegyár: 1-9. sor: 1900 forint, 10-15. sor: 1600 forint
Bérletár: 1-9. sor: 7000 forint, 10- 15. sor: 6000 forint
Újpest Kártya tulajdonosok 10 százalék kedvezménnyel válthatnak jegyet illetve bérletet.

Egy fiatal lány története
Szabó Előd és Nagy István Barbara című darabját szintén Ivancsics Ilona és színésztársai produkció előadásában viszik színre december 20-án 19 órától az Ady Endre Művelődési Ház nagyszínpadán.
Rendező: Somogyi Szilárd. Szereplők: Nádasi Veronika, Patai Anna, Szolnoki Tibor, Dózsa László – Érdemes művész, Szabó Gyula Győző, Bodrogi Attila, Bajza Viktória, Kékesi Gábor.
A színműről: Barbara története 1989 Erdélyben, a nagy változások évében indul. Egy fiatal lány története, aki az életét övező káosz, és magánya ellenére csupán boldog szeretne lenni. De a politikai fordulatokat követően gyorsan kiderül, hogy a világ nem született újjá és a hatalom utáni vágy és a pénzéhség szörnyekké tudja változtatni az embereket. A darabban formálódó konfliktusok a jó és a rossz harca, amelyből végül a hazugságot lebilincselő igazság és a magányt átölelő szeretet kerekedik felül és akkor mondhatnánk, hogy minden álmunk teljesült. De egy hollywood-i happy end-et mégsem öntünk a közönség nyakába, hanem inkább megfűszerezzük egy adag kárpát-medencei realizmussal, valóság szülte karcos humorral, és csavarunk a történeten még kettőt, hogy aztán legyen min elmélkednünk. Mindezt Szabó Előd virtuóz zenéje szövi át és teszi felejthetetlenné.
Jegyár: 1-9. sor: 1900 forint, 10-15. sor: 1600 forint
Bérletár: 1-9. sor: 7000 forint, 10- 15. sor: 6000 forint
Újpest Kártya tulajdonosok 10 százalék kedvezménnyel válthatnak jegyet illetve bérletet.

Csodálatos vagy Júlia
Somerset Maugham- Csodálatos vagy Júlia című művét január 24-én 19 órától, az Ady Endre Művelődi Ház Nagyszínpadán láthatja a tisztelt publikum.
A színműről: A Színház című regény díszlete a színház, főszereplője egy korosodó, ámde nagyszerű színésznő, aki soha nem volt képes különbséget tenni a valódi és a játszott világ között. A könyvből néhány éve Szabó István készített nemzetközi filmet Anette Benning és Jeremy Irons főszereplésével.
A játék Julia mindene, de annyira, hogy képtelen abbahagyni – ő mindig játszik, mindig szerepet mond. Még akkor is, amikor – noha kiegyensúlyozott, boldog házasságban él – beleszeret egy nála sokkal fiatalabb férfiba. Még akkor is, amikor ifjú szerelme egy korban hozzá illő, feltörekvő naivát választ inkább. És még akkor is, amikor a hűtlen fiatalember épp Juliánál keres protekciót új szerelme pályájának megsegítésére.
Mindez örökzöld slágerekkel elemelve a színház álomvilágába, amelybe mindannyian szerelmesek vagyunk kicsit.
Jegyár: 1-9. sor: 1900 forint, 10-15. sor: 1600 forint
Bérletár: 1-9. sor: 7000 forint, 10- 15. sor: 6000 forint
Újpest Kártya tulajdonosok 10 százalék kedvezménnyel válthatnak jegyet illetve bérletet.

A Magyar Kultúra Napja
Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján 19 órától Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba: Bolygó király című művének bemutatóját tartja az Újpest Színház a Polgár Centrum Kamaratermében. A történet 1848. március 15-én este játszódik, a pesti Nemzeti Színház egyik öltözőjében.
Rendező: Krizsik Alfonz. Szereposztás: Szuper Károly: Maros Gábor; Radákovich Bódog: Dózsa László
Az előadás bérlettel nem látogatható! Jegyár: 1-9. sor: 1900 forint, 10-15. sor: 1600 forint
Újpest Kártya tulajdonosok 10 százalék kedvezménnyel válthatnak jegyet illetve bérletet.

Tavasszal is Újpest Színház!
Garantáltan mindenki megtalálja kedvencét az Újpest Színház tavaszi repertoárjában is. Februárban a Sziget Színház hozza el nekünk a Love Story megható történetét, márciusban Huszka Jenő Mária főhadnagy című darabját adják elő a Vidám Színpad művészei, áprilisban Nemlaha György Maga lesz a férjem című darabját mutatja be a Turay Ida Színház társulata, májusban az Újpest Színház bemutatóját, Zerkovitz Béla és Szilágyi László Csókosasszony című művét láthatjuk, Dózsa László rendezésében.

Az Újpest Színházzal és előadásokkal kapcsolatos információkat megtalálják a honlapon: www.ujkk.hu és a facebookon: facebook.com/ujkk.hu.

A jegyek és bérletek megvásárolhatók az Ady Endre Művelődési Ház jegypénztárában (1043 Budapest Tavasz utca 4. tel.: 061/231-6000), valamint a www. jegy. hu oldalán, augusztus végétől pedig a www.ujkk.jegy. hu oldalon is.

Összeállította: Domján Vivien

Szeretettel vár mindenkit az Újpest Színház!