Két új légiós Újpesten

  •  
  •  
  •  

A belga Grégory Christtel és a kongói születésű, ám szintén belga Bavon Tshibuabuával erősítette meg keretét az Újpest együttese.

A klub kedden sajtótájékoztatón mutatta be mindkét új futballistát, akik egyaránt azt emelték ki, hogy komoly tervekkel érkeztek Újpestre. Christ ehhez hozzátette: az első háromban szeretne végezni az együttessel.
 
A keret összetétele mellett a Szusza Ferenc Stadionban is van változás, ugyanis vadonatúj gyepszőnyeget kap az aréna: a játékosok mostantól ugyanolyan füvön léphetnek pályára, mint amilyet a jelenleg zajló Európa-bajnokságon a poznani stadionba telepítettek.
 
Roderick Duchatelet, a klub belga tulajdonosa azt emelte ki, hogy a bajnokságban legutóbb a 13. helyen végzett csapatnak legalább tíz új játékosra van szüksége, ezért folyamatosan keresik a tehetségeket. A céljuk, hogy a gárda az első négyben végezzen a következő szezonban, vagy kupagyőzelemmel harcolja ki a nemzetközi szereplést.
 
A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a kapus Balajcza Szabolcs is marad az együttesnél, 2014-ig meghosszabbította szerződését.
 
A gárda hétfőn kezdte meg a felkészülést az új vezetőedző, a szintén belga Jos Daerden vezetésével, aki elmondta, lépésről lépésre kell haladnia a gárdával. Ő is megerősítette, hogy a keretben lesznek még változások, de az igazolásokkal kapcsolatos döntéseket szerinte nem szabad elsietni.