•  
  •  
  •  

Újpesti és újpesti kötődésű akadémikusokra emlékeztek a Magyar Tudomány Napjához kapcsolódóan november 10-én a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. Az iskola falán látható, az Újpesti Városvédő Egyesület által állíttatott emléktáblákra idén dr. Hardy Gyula vegyészmérnök és Kapolyi László bányamérnök-közgazdász neve is felkerült.

Az iskola udvarán ezúttal dr. Kőrös András, az Újpesti Közművelődési Kör ügyvivője mondott rövid köszöntőbeszédet.

Azt mondta, az Újpesti Városvédő Egyesület által állíttatott emléktáblák jelzik, hogy a jövő generáció tudása az iskola falai között alapozódik meg. Hozzátette, a magyar tudomány napjához kapcsolódó koszorúzásnak tízéves hagyománya van, az akadémikusok táblájára pedig két új név került fel. Szavait a koszorúzás követte. Elsőként Wintermantel Zsolt polgármester helyezte el az önkormányzat koszorúját. A megemlékezésen jelen volt dr. Molnár Szabolcs alpolgármester és Renge Zsolt önkormányzati képviselő is. A polgármestert követően civil szervezetek, magánszemélyek koszorúztak, majd az immár hagyományos fogadás következett az iskola ebédlőjében.

Itt Hackné Nyerges Rita igazgatónő mondott pohárköszöntőt. Azt mondta, a tanulás, a tudás, tisztelet napjainkban is érték, majd bejelentette: dr. Nyárs Csaba és felesége hárommillió forint összértékű díjat ajánlott fel, amelyet tizenöt éven keresztül az iskola két-két tanára és diákja nyerhet el.

A két új név
Idén a táblákra két új név, dr. Hardi Gyula vegyészmérnök és a szintén újpesti születésű Kapolyi László bányamérnök közgazdász neve került fel.

Kép és szöveg: MOA