Kétszázmilliót vesztett az Újpest

  •  
  •  
  •  

Simon Krisztián kalandos úton jutott el a Feyenoordhoz. Pedig közel állt ahhoz, hogy az utolsó pillanatban a német Hoffenheim futballistája legyen, de végül a rotterdami csapatot választotta. Ezzel az Újpest, a Nemzeti Sport információi szerint, elesett csaknem kétszázmillió forinttól.

– A játékos maga is beleszólhatott a sorsába – mondta Kovács Zoltán, sportigazgató. – Ami esetünkben elgondolkodtathatta volna Krisztiánt, hogy a két klub, az UTE és a Feyenoord még nem kötött végleges megállapodást. Kijelenthetem, részletre kiterjedően csak a Hoffenheimmel egyeztünk meg. Az én feladatom az volt, hogy az Újpest érdekeit a legmesszebbmenőkig képviseljem a németországi tárgyaláson.

– Úgy jött el Hoffenheimből, hogy megkötötte az Újpest történetének legnagyobb üzletét?

– Igen, de féltem tőle, hogy a játékos majd Hollandiába megy. Amikor hazaérkeztem a tárgyalásról, már sejtettem, hogy nem minden úgy alakul, ahogy szeretném. A rotterdamiakkal egyébként még egyeztetünk arról, hogy a szezon végén milyen feltételekkel vehetik meg a labdarúgónkat. A hoffenheimiek igen szép pénzt ajánlottak a játékosért, ennél kevesebbet nem szeretnénk kapni.

– Nem volt csalódott, hogy a klub elesett kétszázmillió forintnyi bevételtől?
– Dehogynem, ám Simon Krisztián Rotterdamba akart menni. Kinek lett volna jó, ha visszarendeljük? Senkinek. Lett volna egy sértődött labdarúgónk, akit megtörthet a helyzet. Ha csak néhány nappal előbb jön a Hoffenheim ajánlata…

– Honnan szerzik meg azt a pénzt, amelytől most elestek?

– Ez az Újpest tulajdonosának feladata. Ne feledjük el azonban azt sem, hogy tárgyalunk még a Feyenoorddal. Nem zárható ki, hogy most is kapunk pénzt a játékosért.

(G)