Kétszázötven kisiskolást ajándékozott meg az önkormányzat

  •  
  •  
  •  

Újpest tizenöt általános iskolájának kétszázötven kisdiákja kapott meghívót az önkormányzattól és közel kétszázan jöttek el az Újpesti Gyermekés Ifjúsági Házba advent utolsó vasárnapján. Újpest önkormányzata és a rendezvény támogatói ajándékcsomaggal várták a gyerekeket, a szervezők Wintermantel Adriennt kérték fel a rendezvény fővédnökének.

Az Újpesti Naplóban, az Újpesti Közéleti Televízióban és az ujpest.hu oldalon megjelent felhívás nyomán több héten gyűjtöttek játékokat az újpestiek, és hozták el a rendezvényre. Már a belépésnél volt mire rácsodálkozni, egy felfújt, mosolygós, szinte ölelésre váró hóember köszöntötte a kis vendégeket. Na és a hatalmas fenyőfa, alatta a karácsonyi ajándékokkal.Az egyik csoportból Lucát és Danit arról kérdeztem, milyen ajándékot remél az ünnepen. – Talán egy játékkutyát – mondta Dani. Könyvet vagy mackót – folytatta a kislány. Megkeresték a társaikat, majd bementek a színházterembe. Izgatottan ültek a székeken, sok lábacska kalimpált a levegőben.

A szervezők a tarsolyukban több meglepetést tartogattak. A lurkók már sejtették, nemcsak a Színházikó Társulat Vásottka karácsonya című zenés műsora miatt volt érdemes vasárnap is időben kelni.

Amint elhalványultak a színházteremben a fények, mindenki a színpadra tekintett. Reflektorok fényében állt Újpest polgármesterének felesége, Wintermantel Adrienn, aki maga is kétgyermekes anyuka. Arról szólt a gyerekseregnek, szívesen, szeretettel készültek a felnőttek erre a délelőttre. „Fogadjátok a műsort és az ajándékot olyan szeretettel, mint ahogyan mi készültünk rá”. S ha majd egyszer, ti is felnőttek lesztek, ti fogtok itt állni és készüljetek ti is ajándékkal a kisgyerekeknek – mondta a fővédnök. Ahogy megelevenedett a színpad, és a gyerekek átadták magukat a Csengő szól, csengő szól ének ritmusának, a szervezők az előtérben munkához láttak. Megérkezett a hatalmas Shrek-torta hómezőt idéző fehér marcipánbevonattal, sok-sok karácsonyi motívummal díszítve. A Horváth Cukrászda finomsága, a vasárnapi gyerek-zsúr fontos kelléke Wintermantel Adrienn különajándéka.

Az előadást nagy tapssal jutalmazták a gyerekek. A színházteremből kilépőket az óriás torta és tetején fellobbanó tűzijáték fénycsóvái fogadták. Senki sem tülekedett, türelemmel állt sorban a marcipános csoki szeletekért, az üditőért és persze a karácsonyi ajándékokért.

Annyi ajándék volt, hogy még maradt is. A fővédnök 50 csomagot az Aranyhíd Gyermekek Átmeneti Otthonába, a Fővárosi Önkormányzat József Attila utcai gyermekotthonának a Szerencs utca Lakásotthonba juttatott el. Természetesen a meglepetés csomagok mellé az ünnepi tortából is jutott a gondozásban részesülő gyermekeknek.

B. K.


Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}


KÖSZÖNET

Az újpesti önkormányzat karácsonyi jótékonysági rendezvényének szervezésében közreműködtek a IV. kerületi Függetlenített Gyermekvédelmi Munkaközösség, a Polgármesteri Hivatal, az Újpesti Gyermek-, és Ifjúsági Ház munkatársai. Az esemény lebonyolításában részt vettek továbbá az Újpesti Sajtó Nonprofit Kft. dolgozói. Az önkormányzat köszöni a támogatók felajánlásait: – a Szentinel Kft.-nek és MagicBox Játékboltnak – az ajándékcsomagba került új játékokért, – az Aquaworldnek – a kedvezményes belépőkért – a Kölyökparknak – az élményparkba szóló ingyenes belépőkért – a Horváth Cukrászdának – a tortaosztásban nyújtott segítségért.