•  
  •  
  •  

Átadták a Tanoda felújított és funkcióiban kibővült épületét, s egyben ugyanitt nyílt meg az Újpesti Cigány Helytörténeti Gyűjtemény október 10-én.

A Tanoda átadóján dr. Molnár Szabolcs alpolgármester azt mondta, az ötlet láthatóan bevált, az elmúlt két tanévben többszáz gyereknek segítettek felzárkózni, egyben felhívta a figyelmet az épület két további funkciójára, a sportszobára és a roma helytörténeti gyűjteményre.
Ugyanezen a napon, ugyanitt adták át a Molnár István Gábor alapította Újpesti Cigány Helytörténeti Gyűjteményt is. Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára azt mondta, örömmel ad át olyasvalamit, ahol a cigányság múltja és jövője egyszerre van jelen. Wintermantel Zsolt polgármester azt mondta, Újpest ma is színes, összetartó közösség. Szerinte mindenfajta anyagi támogatás megsokszorozódik ott, ahol lelkes közösség van és hozzáteszi a magáét.
A megnyitó végén az Újpesti roma Nemzetiségi önkormányzat Újpest cigányságáért díjat adott át Giczy Bélának, a Bródy Imre Gimnázium igazgatójának, Hegedűs Róbertnek, a roma önkormányzat aktivistájának valamint dr. Molnár Szabolcs alpolgármesternek. 

MOA