Kettős újpesti győzelem az országos informatikai versenyen

  •  
  •  
  •  

Két újpesti általános iskolás hozta el az arany-, illetve az ezüst érmet az angyalföldi Verebélyi László Szakközépiskola által VIA 2013 elnevezésű, 7. és 8. osztályos tanulóknak kiírt országos, alkalmazott informatikai versenyről, melyen ezúttal már határon túli magyar területek iskolásai is részt vettek.

A megmérettetés két fordulóból állt. A versenyzők először 4 témakörben pályázhattak:
-    a vasút története – prezentáció
-    könyvborító – kedvenc könyvedhez
-    lovagok – prezentáció
-    település – weblap.
A pályamunkákat MS-Office, valamint grafikai programokkal kellett megvalósítaniuk. A 2013. november 8-ig kiírt határidőig 52-en küldték be alkotásaikat.
Közülük 29-en jutottak a második fordulóba, melyet december 4-én rendeztek meg a Verebélyi László Szakközépiskolában (www.verebelyszki.hu). Itt a versenyzőknek kétszer 45 percben kellett a feladatokat megoldaniuk.
A december 18-i eredményhirdetés kettős újpesti győzelmet hozott. A dobogó első fokára Gerencsér Krisztina, az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola 8. osztályos tanulója állhatott, aki tavaly már hetedikesként is megnyerte ezt a versenyt. Második lett Orosz Bence, a Megyeri Úti Általános Iskola 8. osztályos diákja. Mindkettőjüknek gratulálunk!  

P.J.