Kettős változás a leolvasás rendszerében

  •  
  •  
  •  

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. tulajdonában lévő gázmérők leolvasását 2008. szeptember 1-jétől – immár digitális fényképezőgéppel rögzítve a gázmérő állását – az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. munkatársai végzik. Az adatrögzítésben bekövetkező változás nemcsak a leolvasás pontosságát, hanem az esetleges fogyasztói reklamációk gyorsabb kivizsgálását is elősegíti.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-style-parent:””;
font-size:11.0pt;”Calibri”,”sans-serif”;
mso-fareast-“Times New Roman”;
mso-bidi-“Times New Roman”;}

2008. szeptember 1-jétől a Díjbeszedő Holding Zrt. helyett – a FŐGÁZ Zrt. 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatának, a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. megbízásából – az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. munkatársai fogják a mérőleolvasást végezni.

Ugyanezen dátumtól kezdve a leolvasás módja is megváltozik, hiszen más földgázelosztó társaságokhoz hasonlóan a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. is bevezeti az aktuális mérőállás digitális fényképpel történő dokumentálását.

A földgázfogyasztás elszámolási alapját a gázmérőn leolvasott, köbméterben kifejezett mérőállás és az előző leolvasás során leolvasott mérőállás különbsége képezi. A korrekt elszámoláshoz elengedhetetlen a pontos leolvasás; a most bevezetésre kerülő változás, a digitális fotó azonban nemcsak a pontosabb leolvasást, illetve számlakibocsátást szolgálja, hanem segítséget nyújt az esetleges reklamációs ügyek gyorsabb kivizsgálásában is.

A fényképes mérőleolvasás az éves elszámolás kerületi ütemezésének megfelelően kerül bevezetésre (elsőként szeptemberben a VI. valamint a XII. kerületi fogyasztóinknál végezzük az új módszer szerint a gázmérők leolvasását).

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a gázmérő leolvasók kizárólag a gázmérő számlálójának állását dokumentálják, azaz az elkészült digitális fényképen csak a gázmérő és tartozékai (jogi zár, nyomásszabályzó) szerepelhetnek.

Ezúton is kérjük ügyfeleinket, hogy segítsék az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. munkatársainak munkáját a lakásba (a gázmérőhöz) történő bejutás lehetővé tételével, mivel ez nemcsak a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft., hanem fogyasztóink jól belátható érdeke és egyben törvényi kötelezettsége is.

 

Természetesen továbbra is mindegyik gázmérő leolvasó fényképes igazolvánnyal és megbízólevéllel rendelkezik, aminek meglétét a leolvasás megkezdése előtt szíveskedjenek ellenőrizni. Amennyiben mégis kétely merülne fel a leolvasó jogosultságával kapcsolatban, úgy azt a 477-1300 telefonszámon lehet ellenőriztetni.

 
Budapest, 2008. augusztus 27.
 
 

Fővárosi Gázművek Zrt. – FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.

 
 
További információ:
1081 Budapest
Köztársaság tér 20.
Tel.: (06 1) 477-1111/1519.
Fax: (06 1) 477-1277
www.fogaz.hu