kezdetét vette a városnapok eseménysorozata

  •  
  •  
  •  

Újpesti képzőművészek alkotásaiból nyílt tárlat az Újpest Galériában, amivel hivatalosan is megkezdődött az Újpesti Városnapok eseménysorozata. Eközben a Szent István téren ezekben a percekben fejezték be a szabadtéri színpad összeszerelését az esti előadáshoz, szombaton pedig ugyancsak az Újpest Galériában az emeleti teremben nyílik meg a sportdokumentum-kiállítás.

„Bár a kiállított művek száma nem nagy, minőségükben nem maradnak egy el nagyobb tárlaton felsorakoztatottaktól – kezdte megnyitó beszédét az önkormányzat nevében Dr. Hollósi Antal képviselő az újpesti képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás megnyitóján az Újpest Galériában. Hozzátette, a kerület minden évben kellő figyelmet szentel jeles szülötteiknek illetve embereknek, és eme figyelem rangsorában előkelő helyet foglalnak el a helyi művészek és alkotásaik.

Az Újpest Galériában összesen huszonhét kép, festmény illetve plasztika látható, amelyeket díjazott újpesti művészek, köztük díszpolgárok és Újpestért Díjasok alkotásaiból válogattak össze. A megnyitó alatt folyamatosan zajlott és nagyjából cikkünk megjelenése idején fejeződik be a szabadtéri színpad összeszerelése, ahol elsőként este fél kilenckor az Egy szoknya egy nadrág című produkciót láthatja a közönség.

A kiállítás-megnyitó végén elhangzott, hogy szeptember 1-jén szombaton szintén a városnapok keretén belül nyílik meg a sportdokumentum-kiállítás, amely a galéria emeleti termében kap majd helyet. A részletes programlista Facebook oldalunkon is megtalálható.

MOA