Kezdődik az iskola – változik a tömegközlekedési járatok menetrendje

  •  
  •  
  •  

A 2013/2014-es tanév 2013. szeptember 2-án, hétfőn kezdődik, amelyhez igazodva változik a budapesti tömegközlekedési járatok menetrendje is: életbe lép a tanítási időszakban érvényes közlekedési rend.

A tanítási időszak kezdetével a nyári időszakhoz képest megváltozó utazási szokásokhoz igazodva 2013. szeptember 2-ától, hétfőtől a budapesti tömegközlekedési járatok a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek. Hétköznapokon általában külön menetrend érvényes a hétfőtől csütörtökig és más a pénteki napokra.

A 2013/2014-es tanévben a tanítási szünetek a tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet szerint a következőképpen alakulnak:

  •     Őszi szünet: 2013. október 28-ától 31-éig;
  •     Téli szünet: 2013. december 23-ától 2014. január 6-áig;
  •     Tavaszi szünet: 2014. április 17-étől 22-éig.

Ezekben az időszakokban járataink általában a tanítási szünetre érvényes menetrend szerint közlekednek. Karácsony és újév között a járatok külön, az évvégi forgalomhozó igazodó közlekedési rend szerint közlekednek.

Valamennyi budapesti tömegközlekedési járat menetrendjét ügyfeleink megtalálhatják a www.bkk.hu internetes oldalon, illetve az érintett járatok megállóiban.

Diákigazolvánnyal olcsóbb!
Kedvezményes utazási lehetőség a diákok és a felsőoktatási hallgatók számára

Budapest tömegközlekedési járataira a köz- és felsőoktatásban, nappali vagy esti képzésben tanulók kedvezményes bérletet válthatnak. A kedvezményes bérlet igénybevételének feltétele az érvényes diákigazolvány. Bővebben erről az ide kattintva elérhető összefoglalóban olvashatnak.

A helyközi, illetve Budapest közigazgatási határán kívüli közlekedésben elérhető további kedvezményeket a BKK honlapján, ide kattintva olvashatnak részletesen.

A 2012/2013-as tanévre, illetve annak második félévére érvényes okmányokkal a BKK járatain 2013. október 31-éig lehet kedvezményes bérlettel utazni. Ettől az időponttól fogva csak a 2013/2014-es tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz- illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes.

Diákigazolvánnyal szemeszterre szóló bérletet is vásárolhatnak a diákkedvezményre jogosultak. Az első félévben érvényes bérlet 2013. szeptember 1-jétől 2014. január 31-éig érvényes a BKK valamennyi Budapesten belüli járatán, a MÁV-START és a Volánbusz kijelölt járatainak városhatáron belüli szakaszán. A szemeszterbérlet 18000 forintba kerül, így olcsóbb, mint az azonos érvényességi időszakra megváltott különálló tanuló havi Budapest-bérletek. Részletek a www.bkk.hu/szemeszter címen olvashatók.

A kedvezményes bérletekkel kapcsolatos valamennyi információ elérhető a www.bkk.hu weboldalon, a Jegyek és bérletek menüpont alatt.