Kézigránátokat, éles lőszert találtak a Rózsa utcában

  •  
  •  
  •  

November 15-én a délutáni órákban, nem mindennapi esemény tanúi lehettek a Rózsa utca 31. szám környékén lakók, lőszert és robbanóanyagot találtak az építési munkálatok során. Sikerült megszereznünk az összes hozzáférhető információt az üggyel kapcsolatban, íme a teljes történet.

Újpesten a Rózsa utca 31. és a Károlyi Gáspár Tudomány Egyetem épülete közötti területen, vízvezeték építési munkálatok előkészítése során a munkások lőszert, illetve robbanóanyagot találtak. Az eset kapcsán helyszínre érkezett Zalasch Zsolt, polgárvédelemi alezredes és dr. Sallay Gábor megbízott kapitányság-vezető, valamint a honvédség tűszerész szolgálata is. A tűzszerészek a helyszín megtekintése után úgy döntöttek, hogy a helyet fel kell tárni és értesíteni kell a helyi védelmi bizottságot, mely az esti órákban részlegesen össze is ült. Wintermantel Zsolttal, Újpest polgármesterével a védelmi bizottság elnökével folyamatosan tartották a kapcsolatot.

A védelmi bizottság Hajdú Gábor mérnökezredessel, a honvéd tűzszerészet vezetőjével együtt értékelte a helyzetet, és meghatározta az esettel kapcsolatos feladatokat. November melyek 16-án délelőtt összehangolt intézkedés sorozattal az érintett területet a szükséges mértékben lezárták. A helyi lakosságot tájékoztatták az eseményekről, majd a gyors és hatékony intézkedések során a tűzszerészek feltárták a helyszínt, ahol két darab kézigránátot és körülbelül hat kilogramm gyalogsági karabélylőszert találtak. A tűzszerészek a helyszínről a megtalált lőszert és robbanóanyagot elszállították és a rendőrség biztosításával a kijelölt helyen megsemmisítették.