Kéznyújtás cégeknek, kisvállalkozásoknak

  •  
  •  
  •  

Az I. Újpesti Gazdasági Találkozónak, illetve további körültekintő intézkedésnek köszönhetően, számos kedvezményt vehetnek igénybe az újpesti vállalkozások.

Ezen a rendezvényen jelentette be Wintermantel Zsolt, hogy az újpesti cégek álláshirdetéseiket ingyenesen, kiemelt helyen tehetik közzé az Újpesti Naplóban. Így az újpesti lakosok első kézből tájékozódhatnak a munkalehetőségekről. A vállalkozók hirdetési szándékukat az iroda@ujpestimedia címen jelezhetik.

Újpestiek jelentkeztek

Ezzel a lehetőséggel élt többek között a Contrinex Elektronikai Kft., amely svájci tulajdonú, több évtizedes múltra visszatekintő, mikroelektronikai gyártással foglalkozó cég.

– Jól jött az ingyenes hirdetési lehetőség, éppen munkavállalókat kerestünk – mondja kérdésünkre Kozák László cégvezető. – Emlékszem, télbe fordult az idő, amikor hirdettünk az Újpesti Naplóban, 1/8 oldalon, kétszer egymás után. Az igazság az, hogy máshol is megtettük ezt, de a leghatékonyabb a helyi lap volt. Az álláshirdetésre zömmel újpestiek jelentkeztek.

A fejlődést segíti

Térítésmentes hirdetési lehetőséget kínál az önkormányzat a kisvállalkozóknak, fejlődést célzó támogatásként. Ha a jelentkező megfelel a pályázati kiírásnak (lásd: www.ujpest.hu/ hivatal_palyazatok), tevékenységi körét hirdetheti két alkalommal az Újpesti Naplóban, 1/4 oldalon. Pályázni folyamatosan lehet.

Az Édes-gyömbér Cukrászda nyert a pályázaton, s ezzel újabb vevők keresték fel az üzletet. Barabás Csilla tulajdonos remek ötletnek tartja a pályázatot. Kicsi az üzlet, alaposan meg kell fontolni, mire költsék a pénzt, jól jött a támogatás. Mint mondja, a forgalom növekedése egyértelműen bizonyítja a hirdetés hatékonyságát.

A Templom utcából az Orosz Cukrászda valamint a Petka Optika is pályázott, majd hirdetett. Petka Katalin látszerészmester, optometrista örült a lehetőségnek, kifejezetten nagyra értékeli azt, hogy az önkormányzat így is támogatja a vállalkozókat. A hirdetések megjelenése után lényegesen többen keresték fel az üzletet, és rendeltek szemüveget. A hölgy levélben köszönte meg a polgármesternek a támogatást.

Az önkormányzat várja a pályázatokat, az Újpesti Napló pedig a hirdetéseket.

Ádám T.