Kiállítás három hangra

  •  
  •  
  •  

Dobos Évának, Jozefka Antalnak és Nagy Imre Gyulának, az Újpesti Művészek Társasága tagjainak műveiből nyílt kiállítás Három hang címmel az Ifjúsági Ház Új Galériájában. Noha mindhárman más stílusban és területen alkotnak, közös bennük: valamennyien újpestiek.

Az alkotókat (mindhárman képünkön) és a műveket Novotny Tihamér művészeti író méltatta, és a Három hang tárlat Szűts István zenészt is megihlette.

Novotny Tihamér képi és zenei hasonlatokat is felhasználva úgy fogalmazott, noha korban, témában és stílusban mindhárom alkotó különbözik egymástól, egyvalami mindenképpen közös bennük: újpestiek.

Nagy Imre Gyula 1941-ben született, az újpestin kívül három másik művészeti társaság tagja. Kiállított műveit tapasztalat, megfontoltság, komolyság jellemzi, első egyéni kiállítása 1990-ben volt Csepelen, az Újpest Galériában eddig háromszor volt tárlata; most geometrikus olajfestményeit láthatjuk.

Dobos Éva 1961-ben született Mezőkövesden, kereken harminc éve él és alkot Újpesten, több díjat is elnyert, egyedi képgrafikáival 1992 óta vesz részt hazai és nemzetközi kiállításokon. A mostani tárlaton absztrakt ceruzapasztelljeit láthatjuk.
Az Újpestért díjas Jozefka Antal Újpesten született, és ugyanitt érettségizett (hatvanéves találkozójukról nyár elején az Ujpest.hu-n és az Újpesti Naplóban is beszámoltunk), 1957-től foglalkozik képzőművészettel; vegyész, saját maga is készít festéket, amelyet felhasznál alkotásaihoz. 2008-ban könyve jelent meg a Könyves Kálmán Gimnáziumban végzett képző- és fotóművészekről. Akvarelljeit állították ki.

MOA