Kicsik és nagyok sportoltak két helyszínen az egészségükért

  •  
  •  
  •  

Jól sikerült a kerületi önkormányzat által meghirdetett sport- és egészségnap a Halassy Olivér Sportközpontban. A kerület apraját s nagyját várták a szervezők a rendezvényre, és bátran kijelenthetjük, nem csalódtak.

Már reggel kilenc órától nagy volt a nyüzsgés, kicsik és nagyobbak mérhették össze tudásukat a próbákon. Sportolhatott, aki csak akart, és pihenés perceiben sem unatkozott senki. Az úgynevezett „Egészségszigeten” avatott szakemberek mérték a vérnyomást, a vércukor- illetve a koleszterinszintet, és természetesen hasznos tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket.
Pattogott a labda a tornacsarnokban, apró futsalosok gyürkőztek egymással. Öt csapat mérte össze tudását, végül az Újpest Futsal Club csapata diadalmaskodott. A díjakat és az ajándékokat Wintermantel Zsolt polgármester adta át a kissé fáradt, de annál boldogabb futballistáknak.

Volt még kispályás focimeccs is, ahol már a felnőttel mutatták meg, hogyan is kell bánni a alabdával, majd egy igazi meglepetéssel szolgáltak a rendezők. Világbajnokot láthatott a közönség, Gergely Gábor asztaliteniszező kápráztatta el a publikumot. Partnerével Futó-Molnár Ferenccel rögtönöztek egy kis bemutatót, ahol a bajnok bebizonyította, hogy nem véletlenül győzte le egykoron a verhetetlennek hitt kínai pingpongosokat.

A délutánig tartó programban szerepelt még sakkszimultán, a vállalkozó kedvű versenyzők Egedi István nemzetközi mestert próbálták legyőzni.

Többpróba-versenyt is hirdettek, amelyben fekve nyomás, célbadobás, húzódzkodás, teke és hanyattfekvésből felülés szerepelt. Az elért eredmények után pontokat kaptak a versenyzők, amelyeket pólóra, sapkára, játékokra, csokira és üdítőre válthattak be.

Egy másik sportesemény is zajlott a mai napon. A Gyermekház Alapítványi Iskola tornatermében az Újpesti Haladás szervezésében került megrendezésre az I. Hali Kupa utánpótlás torna a 2001-es korosztály számára. Az egynapos torna végeredménye: 1. Goldball 94 FC 2. RFA 3. Verőce 4. BVSC 5. UHFC. A díjak átadása előtt rövid köszöntőjében Wintermantel Zsolt polgármester elmondta: ebben a korban még a részvétel, a mozgás öröme a legfontosabb, de az utánpótlás szempontjából is kiemelkedő hasznosságú egy ilyen kezdeményezés.

A résztvevők egybehangzó kijelentése szerint: jó volt sportolni egy kicsit, jövőre ismét eljönnek.