Kiemelkedő siker a fekvőbeteg ellátásban

  •  
  •  
  •  

Sikeres, a betegellátást könnyebbé és (költség)hatékonyabbá tevő próbaprojekt zajlott a Károlyi Sándor Kórházban; amelynek tapasztalatai igen kedvezőek.

A kórházban a napokban lezárult próba projekt célja az volt, hogy a fekvőbetegek életminőségét javítsa, az ápolást könnyebbé és hatékonyabbá tegye, nem utolsó sorban pedig a költségeket csökkentse.

Dr. Hollósi Antal, az intézmény orvos-igazgatója lapunknak elmondta: projektet kidolgozó a cég kereste meg ajánlatával a kórházat.

– Az összegző sajtótájékoztató előtt tartottunk egy értekezletet a kórházban, ahol elhangzott: a projektnek számos pozitív hozadéka, eredménye van – mondta.

A fentieket kifejtve ez azt jelenti, hogy a megfelelően kiválasztott termékek használatával a betegápolóknak több idejük marad az egyéb szakteendőikre, a betegeknél kevesebb, pluszkezelést igénylő bőrprobléma jelentkezik, csökken az extra ágyneműtisztítások száma.

A projekt lényegét összefoglalva: szükség van egy modern inkontinenciaeszköz választásáról szóló szabványra (ISO 15621), és annak a következetes, rutinszerű alkalmazására a kórház beszerzésén át a betegágy melletti teendőkig. Ezzel nő a betegek elégedettsége és az inkontinencia-ellátás költsége is jelentősen – több mint ötödével – csökkenthető.

MOA