Kiemelt szurkolói infók a Honvéd elleni meccsre

  •  
  •  
  •  

Szombaton 17:30 órától Kispesten lép pályára az Újpest FC a OTP Bank Liga 9. fordulójában, ellenfelünk a 11. helyen álló Bp. Honvéd lesz. A mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatú, ezért a rendőrség több korlátozást léptet életbe a meccs előtt, alatt és után.

A Bp. Honvéd elővételi árusításra 600 jegyet biztosít az Újpest FC szurkolóinak 1460 forintos egységáron. Amennyiben a jegyek elővételben elfogynak, a Bp. Honvéd további belépőket biztosít az Újpest-szurkolóknak. A jegyeket csak elővételben lehet megvenni, a helyszínen nem lesz nyitva jegypénztár!
 
Az Újpest FC utazást szervez a szurkolóknak!
 
Az Újpest FC arra kéri szurkolóit, hogy a klub által szervezett, közös utazást válasszák a szombati mérkőzésre.
 
A szervezett utazás igénybe vevő szurkolóinknak az alábbi tájékoztatást adjuk (az időpontok a rendőrség kérésére 30 perccel változtak a szerdai adatokhoz képest):
 
Találkozó helyszíne: Újpest-Városkapu metrómegálló
 
Találkozó időpontja: szombat, 14:30–14:50 óra
 
A metró indulása: 15:00 óra
 
Tervezett érkezés a Határ útra: 15:30 óra (ekkor még csatlakozhatnak a szervezett utazáshoz azok, akik a város más pontjáról közelítik meg a Határ utat)
 
A különbuszok tervezett indulása: 15:45–16:00 óra
 
A Bp. Honvéd és az Újpest FC közösen bérelt buszokat, amelyek a Határ úttól szállítják az Újpest-szurkolókat egészen a Bozsik Stadionig. A mérkőzés után természetesen visszafele is rendelkezésre állnak a külön buszok.
 
Az Újpest FC biztonsági szolgálata a Városkaputól kíséri a szurkolókat egészen a Bozsik Stadionba, ahol szintén jelen lesz.
 
Javasolt útvonalak a Bozsik Stadionhoz!
 
A BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányságának felhívása értelmében a saját gépkocsikkal érkező szurkolóinknak az alábbi útvonalakat ajánljuk: Bp. XIX-XVIII. kerület Üllői út – Endrődi Sándor utca (a vasúti átjárótól a 3. utca) – Reviczky Gyula utca – Vaslemez utca – Temető köz, illetve a Gyáli út – Nagykőrösi út – M5 autópálya bevezető szakasz – Méta u. – Pozsony u. – Kassa u., majd Darányi I. u. – Puskás F. u. – Temető köz.
 
A vendégszurkolók a Temető közben, a Vaslemez utcában illetve a Puskás F. utcának a II-es kapu és a Temető köz közötti részén parkolhatnak.
 
Azoknak, akik nem az Újpest FC által szervezett utazást választják, és tömegközlekedési eszközökkel érkeznek, a következő útvonalat ajánljuk: metróval a Határ útig, onnan 50-es villamossal a Tinódi utcai megállóig közlekedjenek, majd az Endrődi S. utcán keresztül a gépkocsikkal érkezőkkel megegyező módon foglalhatják el a helyüket a vendégszektorban.
 
Kérjük, hogy az Újpest-szurkolók – se tömegközlekedéssel, se gépkocsival, se gyalog – ne az Ady Eendre úton próbálják megközelíteni a stadiont, mivel azon a hazai szurkolók érkeznek!
 
A Puskás Ferenc utca lezárásra kerül a Hengersor utca és a II-es kapu közötti szakaszon, így a lezárt területre csak az engedéllyel rendelkezők léphetnek be. A korlátozás miatt a BKV a 93-as jelzésű autóbuszt kerülő útvonalon, az Üllői út – Darányi I. utcán közlekedteti, kérjük ezt a tényt is vegyék figyelembe.
 
A mérkőzést követően a Puskás utca zárva marad a vendégszurkolók elvonulásáig, így ők a Havanna lakótelep, vagy az Üllői út irányába hagyhatják el a stadiont.
 
A kapuk már 16.00 órától nyitva lesznek, ekkor kezdődik a beléptetés, ezért kérjük, hogy időben érkezzenek a mérkőzésre. A szurkolók átvizsgálásában a rendőrség munkatársai is részt fognak venni, ezért a stadionba való bejutás az átlagosnál jóval több időbe fog kerülni!


 
Felhívás a szurkolókhoz!
 
Kérjük szurkolóinkat, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatunkat, tartózkodjanak a rasszista és antiszemita megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben klubunk komoly büntetést kaphat a Magyar Labdarúgó-szövetségtől.
 
Akinél pirotechnikai eszközt, tiltott önkényuralmi jelképet, pályarendet sértő eszközt (pl.: szúró-, vágóeszköz) találnak, nem léphet a létesítmény területére. Ez a szigorú intézkedés fokozottan vonatkozik az ittas egyénekre, akik még érvényes jegy birtokában sem léphetnek be a stadionba!
 
Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésen továbbra is csak az engedélyezett transzparensek használhatóak. Ajánlatos a stadionban kihelyezni kívánt drapériák engedélyeit elhozni, mert a hazai biztonsági szolgálat azokat ellenőrizheti, kérheti.
 
Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az Országgyűlés 2011. július 11-én elfogadta a sporthuliganizmus jelensége elleni fellépés érdekében szükséges, egyes törvények módosításáról szóló törvényt. A törvény 2011. szeptember 1-én lépett hatályba. Az Újpest FC – az MLSZ-szel együttműködve – az már közzé tette a szurkolókat is érintő jogszabályokat, illetve jogszabály-módosításokat. A megváltozott jogszabályok
IDE KLIKKELVE olvashatóak!