Kiemelt témakör a család

  •  
  •  
  •  

„Ritka Szépségek Gyűjteménye 2013” címmel hirdet művészeti alkotópályázatot a ritka betegséggel élők számára a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége.

(A Cri Du Chat Baráti TársaAság alkalmi kiállítása a Városnapok idején a Szent István téri buszmegállóban)

Az újpesti székhelyű Cri Du Chat Baráti Társaság tájékoztatása szerint a pályázat célja: A WHO által a Ritka Betegségek Napjának nyilvánított  február utolsó napjához kapcsolódó 2013. évi Ritka Betegségek Világnapja keretében megrendezendő kiállítás anyagának az összegyűjtése, mely a ritka betegségekkel élők művészeti tevékenységét mutatja be a nagyközönségnek és sorstársaiknak.

Témai és technikai megkötés nincs! 

Várjuk a ritka betegséggel élők életéhez kapcsolódó témában született rajzokat, festményeket, kerámiákat, plasztikákat és minden más alkotást, szabadon választott technikai megoldással.

Bármilyen témában várjuk az alkotásokat, de 2013. évben kiemelt témakörünk a „Család”. 

A „Család” témakörben beérkező alkotásokból tematikus gyűjteményt szeretnénk összeállítani és 2013. év során tematikus kiállításokon bemutatni. Ezért kérjük, hogy az alkotók lehetőleg ajánlják fel alkotásukat gyűjteményünk számára.

A „Család” témakörben beérkező művek alkotói között különdíjat osztunk ki!

Korhatár nincs!

Méreti megkötés: maximálisan 40 x 50 cm-es képméret és 50 x 50 x 50 cm-es szoborméret

Pályázati feltétel:  Olyan ritka betegséggel élő alkotók munkáit várjuk, akiknek betegsége megfelel a „ritka betegség” általánosan elfogadott meghatározásának, azaz előfordulási aránya kisebb az 1/2000-nél. (További támpontok találhatók a www.rirosz.hu és a www.orpha.net oldalakon.)

Nem csak a tagszervezetek tagjai pályázhatnak! 

Minden ritka betegséggel élő alkotó részvételét örömmel fogadjuk.

A pályázat kiírói fenntartják a jogot a pályázati adatlap alapján történő felülbírálatnak és a lehetőséget arra, hogy amennyiben az  alkotó nem felel meg a „ritka” kritériumnak, pályázatát visszautasítsák.

Pályázathoz ponbtosan kitöltött adatlapot kell csatolni.

Beérkezési határidő: 2013. febuár 1. 

A pályázat lebonyolítását és a kiállítás megrendezését a RIROSZ tagszervezete, a Cri Du Chat Baráti Társaság vállalta, kapcsolattartó Bencsikné Mayer Mónika. Elérhetőség: criduchat@freemail.hu. Telefon: 06-20-588 3004 

A pályaműveket a következő címre és névre várjuk:  

POSTÁN:

Cri Du Chat Baráti Társaság – Bencsikné Mayer Mónika

1046 Budapest, Külső-Szilágyi út 8. I/2