Kiesett a kupából az Újpest FC

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC labdarúgó csapata 2-2-es döntetlent játszott Kaposvárott a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Sajnos a döntetlen kevés volt a boldogsághoz, ugyanis a kaposvári gárda, a Megyeri úti győzelmének köszönhetően, 5-4-es összesített eredménnyel lépett tovább.

Mészöly Géza vezetőedző a csapat második félidei játékával és a küzdőszellemmel elégedett volt.

– Igazi kupacsatát játszottunk a Kaposvárral – mondta. – Gratulálok az ellenfelünknek a továbbjutáshoz. A második félidőben sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, pedig az elsőt sem kezdtük rosszul. De aztán, mintegy tíz perc elteltével, az eladott labdák miatt, magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Egy ilyen helyzetből juthatott szöglethez a Kaposvár, amelyből meg is szerezte a vezetést. A szünetben sikerült rendeznünk a sorokat, és tíz emberrel is visszajöttünk a meccsbe. A fordulópontot Balajti lövése jelentette volna, ha Kovács nem véd bravúrral, akkor nagyon nagy problémát okozunk a Kaposvárnak. Összegezve, a második félidei játékunknak és küzdőszellemnek örülök, erre lehet építeni a továbbiakban.

Mészöly Géza a két kiállítással kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva elmondta: Rajczi Péter valóban szabálytalan volt Zsókkal szemben, de kispadról látva az esetet úgy ítélte meg, hogy túlzott büntetés az azonnali piros lap. Mitrovics esetéről vezetőedzőnk úgy vélte, a sárga lap ilyen esetekben egyértelműen jár a játékosnak.

(g)