•  
  •  
  •  

Két hónappal az eset után számolt be arról, hogyan mentette meg járőrtársát.

Döbbenetes részletek derültek ki a kollégáját megmentő rendőrnő, Szarvas Erika kihallgatásakor. A kihallgatáson el kellett mondania, hogy viselkedett az őrjöngő férfi, akit a Kassai utca egyik társasházából akartak előállítani szenteste reggelén.

„A férfi az egyik lakásajtó előtt guggolt és ijesztő, artikulátlan hangokat adott ki. Péter felszólította, vesse alá magát azt intézkedésnek, de ő ennek nem tett eleget. Meg akartuk bilincselni, erre ellökte a társamat, majd a késével szurkálni kezdte.”

– vallotta Szarvas Erika.

A rendőrnő továbbra sincs egészen jól, megviselték a történtek – mondta el az Újpest Médiának Borbély Zoltán, aki Szarvas Erika ügyvédjeként ott volt a kihallgatáson.

“Erika sportemberként viseli az ügyet, de nagyon megviselték a történtek. Péterre testvéreként tekint. Azt a fegyverszakértő megállapította, hogy átlagon felüli képességei vannak. Remélem, hogy hamarosan lezárulhat a vizsgálat, mert mindenkinek nagyon nehéz, de egy biztos: Erika egy pillanatig sem hezitált, mikor a járőrtársa és a saját életét is meg kellett védenie: az őrjöngő férfi, miután megszúrta Pétert, már felé is fordult.”

– mondta az ügyvéd.

A nő járőrtársa, Péter szinte teljesen felépült, néhány hete pedig mindkettejüket kitüntette a rendőrség.

, , ,