Kihívás Napja: 2013-ban Újpest a legsportosabb város

  •  
  •  
  •  

Rekordszámú résztvevő indult el május 22-én reggel a Kihívás Napjának újpesti rendezvényein, hogy a tavalyi második helyezés után idén a győzelemre törjön. Ennek feltétele az volt, hogy a 15 perces regisztrált sportolások aránya a lakosság lélekszámához képest a legmagasabb legyen.

Újpest Önkormányzata idén a Sportos Újpest programsorozat jegyében új alapokra helyezte a szervezést, és a résztvevőknek sokszínű, egész napos programot kínált, amelynek lebonyolításában az idén 128 esztendős Újpesti Torna Egylet és az Újpest FC is részt vállalt.

Az események 8 órakor kezdődtek a Szent István téren, ahol dr. Tahon Róbert jegyző invitálta humoros reggeli tornára az újpesti önkormányzat dolgozóit, hivatalnokokat, Újpest polgárait. 

14 órakor a Szent István téren kiskapus örömfoci kezdődött, amelyen Wintermantel Zsolt polgármester, önkormányzati képviselők, az UTE gyermek focistái, valamint az Újpest FC sztárjai: Simon Krisztián csatár és Vermes Krisztián csapatkapitány mérkőztek meg. 

Az eseményeken részt vett több más közismert újpesti sportoló is, így például Tibolya Péter, az UTE válogatott, világbajnok öttusázója, valamint Palancsa Dorottya újsütetű curlingvilágbajnok is. 

Az egész napos megmérettetés több (újpesti) helyszínen zajlott: bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, sportegyesületekben, edzőtermekben, összesen több mint tíz helyszínen. Az UTE Megyeri úti stadionjában reggel 9 órától 700 második osztályos kisdiák vett részt az Újpesti Sportvarázs versenyein. 

A Szent István téren színes programok, látványos bemutatók buzdították a sportolni vágyókat. A szervezők számtalan eszközt, sportolási lehetőséget biztosítottak a helyszíneken, hogy Újpest polgárai minél nagyobb számban vehessenek részt az országos versenyen. 

Május 22-én még soha nem tapasztalt együttműködés valósult meg azért, hogy minél többen sportoljanak, így lett 2013-ban Újpest a legsportosabb város!

Köszönjük újpestiek, köszönjük Újpest!