Kihívás számomra, hogy ilyen nagy múltú klubtól kaptam felkérést”

  •  
  •  
  •  

Hétfőtől, azaz a tavaszi felkészülés kezdetétől Marc Leliévre is tagja az Újpest FC szakmai stábjának. Amint arról beszámoltunk, a belga szakember másodedzőként segíti Zoran Szpisljak munkáját.

Marc Leliévre elmondta: az Újpest tervei komolyak, cél, hogy minél hamarabb nemzetközi kupában indulhasson a csapat
 
Az 1960. január 1-én született tréner elmondta: a leginkább a háttérben szeret dolgozni, és a futballról alkotott nézetei azonosak az Újpest FC vezetőedzőjéivel.
 
Marc Leliévre-nek 28 esztendős korában abba kellett hagynia játékos-karrierjét. Alacsonyabb osztályban futballozott, azonban egy súlyos térdsérülés ezt sem tette lehetővé.
 
A labdarúgástól azonban nem szakadt el, negyedik, harmadik és másodosztályú kluboknál edzősködött. Az elmúlt 10 évben az első ligában dolgozott. Összesen öt évet töltött a Westerlónál, és előtte, illetve utána két „részletben” szintén öt szezonon keresztül a Sint-Truiden klubjánál dolgozott.
 
Utóbbinál az U19-es és a második csapat felkészülését irányította.
 
Marc Leliévre:
– Mielőtt elvállaltam ezt a munkát, többször is találkoztam és beszélgettem Zoran Szpisljakkal. Nagyon fontosnak tartom, hogy a futballfilozófiánk szinte azonos, ezért nagyon könnyen ment a megegyezés, és azt gondolom, hogy jól fogunk együtt dolgozni a szakmai stáb tagjaival. Kihívás számomra, hogy ilyen nagy múltú klubtól kaptam felkérést. Az elvárások és a tervek komolyak, szeretnénk, ha a csapat rövidesen nemzetközi kupában indulna. Nagyon tetszik, hogy az Újpest vezetői komolyan hisznek a munkában és abban, hogy sikeresek lesznek.