Kilenc évtized egy épületben

  •  
  •  
  •  

Felavatták az Erkel Gyula Zenei Alapfokú Művészeti Iskolának emléket állító táblát az intézmény egykori épületében, ahol – felújítás után – az Egek Királynéja Katolikus Főplébánia épülete lett. A táblát Nagy István a pár nappal később újraválasztott képviselő és Sillye Gergely, a több évtizedes múltra visszatekintő zeneiskola igazgatója leplezte le fanfárszó mellett.

Az igazgató felidézte: a táblát azért avatták fel, mert az Erkel Gyula Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, valamint elődje az Újpesti Zeneművelő Egyesület (Conservatorium) 1922 és 2012 között 90 évig működött Újpest központjában a Szent István tér 21. szám alatt. A neves intézmény 1991-ben vette fel Erkel Gyula nevét, két éve pedig az önkormányzat által felújított pületben, az Ifjúsági Ház második és harmadik emeletén működik. Az emléktáblát szintén az önkormányzat támogatásával állíttatták.

A leleplezés után épületbejárásra invitálták a látogatókat, akik egyszerre örömmel és csodálkozva fogadták a felújítás hozta változásokat. Ezt követően az
Erkel Gyula Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárárai és növendékei adtak koncertet, amely előtt Horváth Zoltán atya, az Egek királynéja templom plébánosa, Újpest díszpolgára köszöntötte a hallgatóságot.

m.