Kilencven esztendő emlékére

  •  
  •  
  •  

Felavatták az Erkel Gyula Zenei Alapfokú Művészeti Iskolának és kilencven esztendő zenei képzésének emléket állító táblát az intézmény egykori, Szent István téri épületében. Az emléktáblát Nagy István, a pár nappal később újraválasztott alpolgármester leplezte le Sillye Gergellyel, a zeneiskola igazgatójával együtt.

Sillye Gergely felidézte: a táblát azért avatták fel, mert az Erkel Gyula Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, valamint elődje, az Újpesti Zeneművelő Egyesület, a Conservatorium 1922 és 2012 között 90 évig működött Újpest központjában a Szent István tér 21. szám alatt. A neves intézmény 1991-ben vette fel Erkel Gyula nevét, két éve pedig új helyen, az Ifjúsági Ház második és harmadik emeletén, az önkormányzat által felújított termekben folytatják a hangszeres képzést. Az emléktáblát szintén az önkormányzat támogatásával állíttatták.

Miként beszámoltunk róla, a Szent István téri, felújított épületben az Egek Királynéja katolikus főplébánia parókiája kapott helyet. A tábla leleplezése után épületbejárásra invitálták a látogatókat, akik örömmel fogadták a felújítás hozta változásokat. Ezt követően az Erkel Gyula Zenei Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai és növendékei adtak koncertet, amely előtt Horváth Zoltán atya, az Egek Királynéja- templom plébánosa, Újpest díszpolgára köszöntötte a hallgatóságot.

m.