Kilencvennyolc kg kupakot gyűjtöttek az ovisok

  •  
  •  
  •  

A Dalos Ovi már a kezdetekkor csatlakozott az Újpesti Cseriti kezdeményezéséhez, amellyel fogyatékkal élő gyermekek helyzetén igyekeznek javítani. Az ovisok Imikét is több kilogramm műanyag kupakkal segítették hozzá a járássegítő géphez, és most a Marci állapotán javító kezelések támogatását is ugyanolyan fontosnak tartják.

A „Gyűjtsük össze Újpest összes kupakját!” akció meghirdetésekor az óvoda vezetői egy cicás dobozt vásároltak, amelybe azóta is „etesd meg a cicát” jelmondattal gyűjtik a sok-sok műanyag kupakot. A mostani 98 kilogrammal már 3 mázsa körüli az a mennyiség, amit a Dalos Oviba járó gyerekek családjukkal együtt gyűjtöttek.

Az óvoda dolgozói hírlevélen keresztül minden hónapban értesítik a szülőket a „cicaetetésről”, amely olyannyira népszerű lett, hogy sok anyuka és apuka már a munkahelyén is gyűjti a kupakokat.

Természetesen a kicsik is tudják, hogy milyen értékesek ezek a kupakok, hiszen más gyerekeken segíthetnek velük.

„A kedvenc kakaómról vettem le a kupakot, hogy segítsek egy beteg kisgyereken”– válaszolta kérdésünkre Peti.

Az Újpesti Cseriti ezúton is köszönetet mond a szorgos gyerekeknek és a kezdeményezést támogató szülőknek, valamint minden újpestinek, aki egyetlen kupakkal is hozzájárul Marci kezeléséhez.