Kinyílt a napernyő

  •  
  •  
  •  

Joggal nevezhetjük az ajándékozás napjának, július 7-ét, mert az önkormányzat több intézményt is megajándékozott. Wintermantel Zsolt polgármester elsőként a Nagyszombat utcai nyugdíjas házba látogatott, ahol egy komoly napernyőt adott át az intézmény vezetőjének, majd elbeszélgetett a megjelentekkel.

Csütörtökön délután egy órára, közel félszázan gyűltek egybe, hogy a szokásos, jó hangulatú beszélgetésüket lefolytassák a Nagyszombat utcai nyugdíjas klubba. Mert az intézménybe járó időseknek fogalmuk sem volt róla, ki jön a házba ezen a napon, és milyen ajándékot hoz.

– Három éve volt huszonöt éves az intézmény, és elmondhatom, békés, nyugodt, családi környezet alakult itt ki – nyilatkozta az Újpesti Naplónak Laposa Józsefné, az intézmény vezetője. – A klubfoglalkozások mellett étkeztetünk is, de akiknek otthon nehézségbe ütközik a mosás, fürdés, azoknak is segítünk. A csapat összeszokott, szinte minden ünnephez kötünk programokat. Húsvétkor például locsolóbált szerveztünk, de gyakran nyársalunk, bográcsozunk is. Veresegyházára járunk gyógyfürdőbe, teadélutánokat tartunk, palacsintát sütünk, szóval, nem unatkozunk. Igyekszünk olyan programokat csinálni, amelyekben mindenki megtalálja a számítását.

Laposa Józsefné még elmondta: amikor októberben volt az idősek hónapja, diófa ünnepséget tartottak, amelyen megjelent a polgármester is. Akkor is kaptak ajándékot, mint ahogyan most is. A hatalmas napernyő nagyon jól jön, mert a terasz elég kicsi, így pedig beülhetnek az idősek az ernyő alá. Kaptak gyönyörű étkészletet, filmeket is. Úgy fogalmazott a vezető: luxuscikkekkel lettek gazdagabbak, aminek nagyon örülnek.

A vendégek és a lakók bementek az egyik belső helyiségbe, ahol Laposa Józsefné köszöntötte a megjelenteket, köztük Wintermantel Zsolt polgármestert, Tóth Sándor, médiaigazgatót, illetve dr. Varga Józsefet, az intézmény korábbi vezetőjét.
– Ebben a szűkös világban igen nehéz bármiféle programot szervezni, szerencsére olyan polgármesterünk van, aki átérzi ennek a súlyát – mondta a vezető.
Wintermantel Zsolt örömének adott hangot, hogy remekül működik a közösségi élet a kerületben, aminek bizonyítéka az idősek klubja.

Ezt követően a megjelentek kivonultak a kertbe, majd a teraszon, vastaps közepette, kinyílt a hatalmas napernyő.

Á.T.