Kis focisták nagy csatái

  •  
  •  
  •  

Az Angol Tagozatos Általános Iskola idén ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját, melyre különböző kulturális, tanulmányi- és sportrendezvényekkel emlékeznek. Ebbe a sorozatba illik az a kispályás labdarúgó torna, melyet május 5-én, szombaton rendeztek a Chinoin SC Tábor utcai Sporttelepén. A Jubileumi Kupára bármely újpesti általános iskola tízfős csapata nevezhetett.

Már reggel nyolckor megérkeztek az első vendégek a sporttelepre, majd jöttek a tanárok, a szülők, és a diákok is. A hivatalos megnyitó után összesorsolták a csapatokat, és elkezdődhetett a torna. A füves nagypályát négyfelé osztották, így egyszerre négy mérkőzést bonyolíthattak le. A meccsek kétszer 15 percig tartottak, és minden csapat három mérkőzést játszott. A sort a legkisebbek kezdték, őket követték a második korcsoportba tartozó harmadikosok és negyedikesek. Ügyes megoldásokat, kapáslövéseket, szép védéseket láthatott a szép számú közönség. Biztatásból, ovációból, tapsból sem volt hiány.

A győztesek örültek, a vesztesek szomorkodtak. Utóbbiak közé tartott Füstös Balázs Bendegúz és Koblent Máté is, akik úgy vélték, jól játszottak, a sorozatos vereségek leginkább azzal magyarázhatók, hogy nagyobbakkal kerültek szembe.
A legélesebb, legizgalmasabb meccset az angol tagozatosok első csapata vívta a Szűcs Sándor iskola csapatával, ami eldöntötte a kupa sorsát is. Akárha BL döntő lett volna, hajtottak a focisták, de a rendes játékidőben nem bírtak egymással, végül a tizenegyes, vagyis a hetes párbajt a Szűcs Sándor Általános Iskola csapata nyerte.

A II. korcsoport győztese a Bajza József Általános Iskola csapata lett. Délután a felső tagozatosokból álló csapatok mérkőztek meg egymással. Ezekben a korcsoportokban is remek meccsek kerekedtek ki az összecsapásokból.
Az érmeket és az okleveleket Wintermantel Zsolt adta át a dobogós helyezetteknek, akik egy-egy márkás focival is gazdagabbak lettek. A helyezésekért járó elismeréseket és a különdíjakat Lőw Andrea válogatott kézilabdázó, Szlatényi György, a Magyar Diáksport Szövetség főtitkára, Mező János, a rendező iskola igazgatója, Lőw Zsolt válogatott labdarúgó és Tóth Bálint utánpótlás válogatott focista adta át.

Á.T.


Mindenki kap valamit

– Ez a torna egyedi és megismételhetetlen, hiszen az ötven éves iskolánk alapításával kapcsolatos ünnepi rendezvények sorába tartozik – mondja Mező János, az Angol Tagozatos Általános Iskola igazgatója. – Jubileumi tanévnyitóval kezdtük, majd a központi rendezvény következett, aztán kerületi versenyeket szerveztünk. A nyári szünet előtt a József Attila Színházban két előadással kedveskedünk a szülőknek, tanároknak, régi kollégáknak, úgyhogy tényleg elmondható, hogy az évforduló alkalmából mindenki kap valamit.


Kapcsolódó képgalériánkat a facebookon találja.