Kisállatok nagykövetei

  •  
  •  
  •  

Rekordszámú résztvevő mellett ünnepelte az állatok világnapját és fennállásának huszadik évfordulóját a Rex Alapítvány az Óceánárok utcai Állatszigeten. A nap végén meglepetés várta az állatsziget dolgozóit, továbbá Wintermantel Zsoltot és Nagy István alpolgármestert a kisállatok nagyköveteinek választották.

Ahogy korábban írtuk, a Rex Alapítvány az október 6-i eseménnyel – az ünneplés és visszaemlékezés mellett – a felelős állattartásra igyekezett felhívni a figyelmet. Az eseményre mondhatni rekordszámú látogató érkezett, és sikerült a Guiness rekordkísérlet is, ottjártunkig 5923 plüssállat gyűlt össze a bejárat közelében felállított gyűjtőponton. (Október 6-áig ezret sikerült összegyűjteni, az ezen felülieket mind aznap vitték oda a látogatók.)
„Míg a plüssállatok bármikor továbbajándékozhatók, sőt akár el is dobhatók, addig az élők állandó odafigyelést igényelnek – emlékeztetett a Rex Alapítvány alapítója, dr. Király Péter állatorvos. Úgy fogalmazott, nagy minőségi változás, ha az ember olyan értéket tud létrehozni, amely az állat és ember javát egyaránt szolgálja. Visszaemlékezett arra is, a nyolc éve létrehozott Állatsziget területe bő egy évtizede még illegális szemétlerakó volt és az állatszigeten lévő kis tó környékén jó tíz évvel ezelőtt még bőrgyári hulladékok hevertek.

Az egész napos családi rendezvényen egyszerre három helyszín kínált izgalmas programokat. A Nagyszínpadon többek között Huzella Péter, az Alma együttes és a Nemadomfel Együttes lépte fel, míg a kisszínpadon egyebek mellett Ungár Anikó bűvésziskolájának növendékei és a Fabatka bábszínház szórakoztatják a közönséget. Kutyás bemutatót délben és délután 3 órakor tartottak.

Az Alma Együttes műsora után meglepetés várta a közönséget és a Rex Állatsziget dolgozóit. Az önkormányzat egy kétszáz szeletes tortát ajándékozott az alapítványnak, míg „cserébe” Wintermantel Zsoltot, a rendezvény védnökét a kisállatok nagykövetének választották. A polgármester mellett ugyanebben a címben részesült Nagy István alpolgármester is, aki még kora délután átvehette a kitüntetést.

A rendezvényen összegyűlt rekordszámú plüssjátékot többek között a Heim Pál Kórháznak, a Bethesda Kórháznak, illetve az SOS Gyermekfalunak ajándékozzák.

M. Orbán András