Kisfilmpályázat iskolásoknak

  •  
  •  
  •  

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }

A Külügyminisztérium és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közös kisfilmpályázatot hirdetett diákok számára az Önkéntesség Európai Éve 2011 program keretében.

A „Forgasd a világot!” névre hallgató kezdeményezés célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse az önkéntesség és az aktív állampolgárság pozitív hatásait. A diákok által forgatandó, maximum egyperces kisfilmek témája az iskolai önkéntesség. A pályázók idén folyamatosan tölthetik fel a Youtube-ra filmjeiket, melyek közül a legnézettebbek készítői találkozhatnak az Önkéntesség Éve egyik magyarországi nagykövetével. Ha a nyertes pályázók az onkentesseg2011@kim.gov.hu e-mail címre megírják iskolájuk nevét, a Külügyminisztérium elnökségi ajándékkal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pedig oklevéllel ismeri el munkájukat.

Az európai évek keretében az Európai Unió 1983 óta rendez különböző témájú éves programokat. Ezeknek a kezdeményezéseknek az a célja, hogy tájékoztassák a polgárokat, és felhívják a tagállami kormányok figyelmét a központba állított témára. Mivel éppen tíz éve hirdették meg az önkéntesség nemzetközi évét, idén kerek évfordulón rendezik meg az európai figyelemfelhívó programot.

Az európai év magyarországi megszervezéséért a civil szervezetek és a kormányzat képviselőiből álló Nemzeti Koordináló Testület felel. Az általa elfogadott nemzeti program célja, hogy az Európai Unió egyik alapelvének számító állampolgári aktivitással összhangban felhívja a magyar társadalom figyelmét az önkéntesség jelentőségére és az össztársadalmi célok megvalósításához, a közös problémák megoldásához való hozzájárulására. A pályázatról, illetve az Önkéntesség Évéről további részleteket olvashat az eseménysorozat hivatalos honlapján: www.onkentesseg2011.hu.