Kívánsága teljesül

  •  
  •  
  •  

Értesítjük kedves Barátainkat és a sportszerető közvéleményt, hogy Zsengellér Gyula, az Újpest egykori legendás hírű labdarúgójának földi maradványait kívánságának megfelelően szülővárosában, Cegléden, a Református Öregtemetőben (Cegléd, Széchenyi út 2.) helyezzük végső nyughelyére 2013. november 23-án, szombaton 11 órakor.

Zsengellér Gyula, aki 1915. december 27-én született Cegléden, és itt ismerkedett meg a Ceglédi Vasutas Sportegyesületben a labdarúgás alapjaival. Salgótarjánban vált élvonalbeli játékossá, majd az Újpesttel négyszeres bajnok, KK-győztes, ötszörös gólkirály lett.

1947-ben MLSZ-engedéllyel külföldre távozott, Olaszországba. Az AS Romában, majd pedig az Anconitana csapatában játszott. Ezt követően Columbiában az El Deportivo Samarios Santa Martában folytatta labdarúgó-tevékenységét. 1953-tól elkezdődik edzői tevékenysége Cipruson, Larnaka városában.

Ezt követően Nicosiában lesz szövetségi kapitány, és élete végéig tanácsadója marad a ciprusi válogatottnak. Végül Ciprus szigetén hunyt el 1999. március 29-én, ahol az ottani anglikán egyház szertartása szerint elbúcsúztattuk, és görögkeleti ortodox temetőben temettük el.

Most nyílt meg a lehetőség, hogy az akaratát teljesítve „Ábelt” hazahozzuk Ceglédre, ahol szülei és testvérei nyugszanak. Ezzel megemlékezve a régi idők ünnepelt, 39-szeres válogatott, világbajnoki ezüstérmes (1938), Európa-válogatott, világbajnoki ezüstérmes (938), Európa-válogatott, európai aranycipős (1939, 1945) játékosról.
Cegléd, 2013. október 26.

Gyermekei: Zsolt és Annamária; unokái: Zsuzsanna és Veress István; hét dédunokája, valamint a teljes Zsengellér család


Meghívó az újratemetési szertartásra
Tisztelettel meghívjuk Önt a Zsengellér Gyula újratemetésének alkalmából tartandó szertartásra, Ceglédre, 2013. november 23-án, szombaton.

11.00–12.00: Búcsúztató szertartás a Nagytemplomban (Szabadság tér 3.)
12.30–13.30: Búcsúztatás, újratemetés és síremlékavatás a Református Öregtemetőben (Széchenyi út 2.)
14.15: Névadó ünnepség a Sportmúzeumban (Gubody u. 9.)