Kivánságszalagok a majálison

  •  
  •  
  •  

Hagyományt teremtett tavaly az önkormányzat, amikor a Semsey parkban megrendezték az Újpesti Majálist, amely korábban nem volt szokásban a városrészben. Idén már nem teremtik, hanem ápolják ezt a hagyományt, sőt, újabb elemekkel bővítik.

Esett is, hűvös is volt, mégis óriási sikerrel zajlott tavaly az Újpesti Majális. Ezzel a programmal folytatódik, sőt, nagyobb fokozatba kapcsol a „Találkozzunk többször” című helyi programsorozat 2012-ben is. Az időjósok ráadásul azt mondják, az idén a Nap is együtt bulizik majd az újpestiekkel.

A május elsejei rendezvény programja:
10.00    Bohócműsor
11.00    A Doka Dance Stúdió műsora
11.30    A Helen Doron nyelviskola műsora
13.30    Közös májusfa állítás
14.00    A Testnevelés Tagozatos Általános Iskola műsora
14.30    Karinthy Frigyes ÁMK óvoda műsora
15.00    Salsa Mojito Tánciskola műsora
16.00    Aradszky László koncertje

A szórakozni vágyók természetesen a hagyományos majális-kínálattal is találkozhatnak. Lesz pattogatott kukorica, vattacukor, sör, virsli, ízletes ételek és italok, de kézműves foglalkozással, gyermekjátékokkal is találkozhatnak a látogatók, sőt eljönnek a Rex Állatsziget lakói is. 

Az idén retro hangulat uralkodik majd a bulin, amit a délutáni Aradszky-koncert mellett nosztalgia vidámpark és retro fotókiállítás is erősít majd.

Újdonság, hogy ezúttal májusfát is állítanak, méghozzá a látogatókkal közösen. A fára mindenki felkötheti a saját szalagját, amelyre előzőleg felírhatja kívánságait.

Hogy a majális valóban családi esemény lehessen, a szervezők baba-mama sátorról is gondoskodnak, ahol pelenkázó és szoptatóhely várja az egészen kicsikkel érkező anyukákat.

A program természetesen mindenki számára ingyenes.