Kivilágított járda és kerékpárút a Szilas-patak felett

  •  
  •  
  •  

Már javában zajlik az Ugró Gyula sort az Óceánárok utcával összekötő járda és kerékpárút építése a Szilas-pataknál.

Az Izzó lakótelepen élők számára régóta gondot okozott az Óceánárok utca Szilaspatakon keresztül történő megközelítése, ugyanis a két oldalt összekötő földút esőben sártengerré változott, esténként pedig vaksötét volt.

– Évekig autóval is átjártak ezen a szakaszon, balesetveszélynek kitéve a gyalogosokat és a kerékpárral közlekedőket. Az új átvezetés megkönnyíti a Halassy uszoda és a sípálya megközelítését. Kisgyermekes családok, fi atalok, idősek, nyugodtan, biztonságban sétálhatnak majd az új kivilágított sétányon – mondta dr. Dabous Fayez, a terület önkormányzati képviselője.

A fejlesztés keretén belül a négy évszakos sípálya mellett új, 18 állásos parkoló is épül. Az akadálymentes közlekedést biztosítandó, a járda Ugró Gyula sori végénél taktilis elemeket építenek a burkolatba és a szegélyeket is lesüllyesztik.

A környezetet megóvva, a szakemberek csak indokolt esetben nyúlnak a növényzethez. Az elöregedett fákat olyan fajtákkal pótolják, melyek illeszkednek a környezet hangulatához és a faültetést követően a gyepesítés is megtörténik.

Ha az időjárás nem szól közbe, november végén már egy kivilágított, biztonságos, térkő burkolatú járdán és kerékpárúton közlekedhetnek az újpestiek.