•  
  •  
  •  

A Rajna divatáruüzlet immár közel két és fél évtizede öltözteti a hagyományos, klasszikusan női stílust kedvelő hölgyeket. Visszajáró vevőkörrel dolgoznak, olyanokkal, akiknek nemcsak az ár fontos, hanem a minőség is. Többek között ez utóbbinak köszönhetik, hogy vásárlóik kitartanak mellettük, és fenn tudnak maradni a mai szoros versenyhelyzetben is.

A Rajna név Újpesten egyáltalán nem cseng ismeretlenül, hiszen a családtagok élete hosszú éveken át összefonódott a sporttal, amelyet nem kis eredménnyel űztek. Az édesapa, dr. Rajna Károly az Újpesti Dózsa korábbi válogatott labdarúgója, majd a labdarúgó-szakosztály vezetőségének a tagja volt, aki aktív sportpályafutásának végével jogi pályára lépett. Fia, András szintén kitűnő
sportolóként ismert, az atlantai olimpián ezüstérmes kajaknégyes tagja volt Adrovicz Attilával, Csipes Ferenccel és Horváth Gáborral. Menye, Povázsán Katalin világbajnok kajakozóént vált ismertté. Egyedül az édesanya, Szirmai Mária nem sportolt a családban. Őt viszont az idősebbek onnan ismerhetik, hogy a hatvanas években modellként sokáig ő volt az Omnia kávé arca. Később a kereskedelemben helyezkedett el, majd a rendszerváltozás környékén a családdal közösen nyitották meg saját újpesti divatáruüzletüket.

– Először a posta melletti, ma már lebontott tömbben nyílt meg a bolt, majd egy idő után átköltöztünk mai helyére, a Cyklop-ház István útra nyíló üzlethelyiségébe. Édesanyám végzett itt mindent: ő vezette a boltot, járt árut beszerezni, és ő volt az eladó is. Később bekapcsolódott a feleségem, Kati is a munkába. Miután édesanyám több évvel ezelőtt elment, Kati teljesen átvette a bolt minden teendőjét, amelyben hosszú éve óta alkalmazottunk, Tünde segíti  – mesél az üzlet és a család történetéről Rajna András.

Mint mondja, az üzlet kínálata édesanyjának és feleségének az ízlését tükrözi. Olyan termékkört próbáltak annak idején bevezetni, és azóta is azt árusítják, ami az itt élők elvárásainak és pénztárcájának megfelel. Kizárólag női divatáru szerepel a kínálatban, felső- és alsóruházat, kiegészítőként pedig táska, sapka, sál és cipő. A cipő, amit kínálnak, természetesen csak bőrből készülhet.
– Ha lehet, igyekszünk jó minőségű, magyar árut beszerezni, de azért természetesen fontos szempont a jó ár-érték arány. Nem feltétlenül a legfiatalabbakat, a legújabb trendeket vagy a legkisebb méretű ruhákat kereső hölgyek a célcsoportunk. Vevőink zöme a hagyományos, klaszszikus divatot előnyben részesítők közül kerül ki. Olyan termékeket kínálunk, amelyek akár több év múlva is felvehetőek – árulja el Rajna András.

Hozzáteszi: vásárlóikat minőségi áruik mellett az üzlet kellemes, szellős belső kialakítása is vonzza. A Cyklop-ház önkormányzati felújítása óta az elegáns portálnak köszönhetően pedig még többen benyitnak hozzájuk, mint korábban.

Rajna cipő- és divatáruüzlet
Cím: IV., István út 12., Tel.: 1 370-8145