Knoch Viktor negyeddöntős Szocsiban

  •  
  •  
  •  

Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor révén a háromból két magyar jutott a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres távján a negyeddöntőbe a szocsi téli olimpia csütörtöki versenynapján.

A selejtezőben a futamokból az első két-két helyezett lépett tovább, Knoch ezt másodikként harcolta ki, míg Liu Shaolin elesett, de a zsűri továbbjuttatta. A harmadik magyar, Béres Bence negyedikként kiesett.

A harmadik olimpiáján szereplő Knoch Viktor a negyedik futamban indult, a rajtja nem sikerült jól, az egyes pozíciója ellenére csak harmadikként korcsolyázott be az első kanyarba, ráadásul nem sokkal később francia ellenfele kívülről előzve a negyedikről egészen a második helyre jött fel. Már csak négy kör volt hátra, amikor a szám tavalyi Európa-bajnoka, a holland Freek van der Wart úgy vágott belülről a francia korcsolyázó elé, hogy kilökte őt, ráadásul egy pillanatra ő is egyensúlyát vesztette, a 24 éves magyar pedig ezt kihasználva felzárkózott a vezető kínai vetélytársa mögé másodiknak. Ezt követően a sorrend már nem változott, így Knoch biztosan jutott tovább, a zsűri pedig úgy döntött, hogy a hollandot kizárja szabálytalanság miatt, illetve továbbjuttatja a miatta elesett franciát.

„Nagyon kifutottam magam. Miután elesett a francia, valószínű volt, hogy a hollandot kizárják, de az volt a biztos, hogy megelőzöm őt és megtartom a második helyet, ez sikerült. A negyeddöntő nagyon nehéz lesz, mint mindig” – mondta Knoch Viktor.