Kölcsönkérjük emlékeit

  •  
  •  
  •  

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak köszönhetően most lehetőségünk nyílik az 1989 előtt készített fényképeink digitalizálására.

A feladat egyszerű, elő kell keresni minden olyan A/4-es méretnél kisebb fotót, amelyet a főváros épített környezetéről készítettünk. Amint megvannak azok a képek, melyeket érdekesnek találunk a témában és épületekről, lakóházakról, terekről készültek, vagy esetleg olyan jelentőségű fővárosi vagy országos szintű eseményről, mely több embert megmozgatott, ne gondolkodjunk, küldjük be!

Mindamellett, hogy a jelentkezők segítséget kapnak a könyvtárosoktól emlékeik megőrzésére és eltárolására, a digitalizált képek felkerülhetnek a FSZEK honlapjára, mellyel hozzájárulhatnak a FSZEK Budapest Gyűjteményének gyarapításához!
Kérjük, nevezzék meg a beküldött fotón látható épületet, helyszínt, vagy eseményt, és a kép készítésének dátumát! A jelentkezőknek nyilatkozniuk kell a fényképek digitális másolatának ajándékozásáról és a felhasználás jogáról.

A könyvtár vár minden, könyvekkel és olvasással kapcsolatos fotót is, további információt pedig a www.fszek.hu-n találnak. Itt Újpesten is készen állnak a könyvtári dolgozók a Király utcai könyvtárban, s szeretettel látnak minden kedves érdeklődőt, előzetes bejelentkezéssel e-mailen: fszek0401@fszek.hu, vagy az alábbi telefonszámon: (1)369-49-79, személyesen pedig a következő címen: 1042. Budapest, Király utca 5.