Komfort mellé díjcsökkentés is?

  •  
  •  
  •  

Trippon Norbert (MSZP) a piac- és vásárcsarnok helypénzdíjának tíz százalékos csökkentését indítványozta a költségvetés vitájában. Nagy István alpolgármester erre úgy reagált, attól, hogy csökkennek a helypénzek, még nem lesz olcsóbb az áru.

Felhívta szocialista politikus figyelmét arra, az új városvezetésnek köszönhetően végrehajtották a 15 millió forintba kerülő fűtéskorszerűsítést, amelynek üzemeltetési költségvonzata is van, ezzel is számolni kell „Ugyanannyi pénzért immár komfortos többletszolgáltatást adunk a bérlőknek – mondta Nagy István.

Az Újpesti Napló a csarnok- és piacigazgatóságon megtudta, az árusító helyek kiadásával semmi gond nincs, valamennyit bérlők foglalják el, az árusok nem jelezték helypénzcsökkentési igényüket, és nem is mondták fel bérleti viszonyukat.

A lap munkatársa egyébként helyszíni tudósítása során azt tapasztalta, az árusok egy része 3-4 óra körül bezár, ami a munkából hazatérő újpestieknek nem teszi lehetővé, hogy a piacon vásároljanak friss termelői árukat.
Nagy István alpolgármester a testületi ülésen arról is beszélt, azt meg lehetne vizsgálni, hogy azok kapjanak-e valamilyen plusz lehetőséget, akik este 6-ig nyitva tartanak.

Molnár Szabolcs alpolgármester végül nem fogadta be a költségvetést érintő javaslatot, egyúttal sajnálkozott amiatt, hogy a demagógia eszközét ismét nem kerülte el az MSZP.