Koncert, ajándékok, kakaózás

  •  
  •  
  •  

Betlehemi csillag címmel ünnepi műsorral és sok ajándékkal kedveskedett Újpest Önkormányzatának jótékonysági szervezete száz nehéz sorsú gyermeknek december 12-én a Polgár Centrumban. Az ünneplő gyereksereget Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere köszöntötte.

Az Újpesti Cseriti csütörtök délután a Polgár Centrumban közel egyórás, színes karácsonyváró műsorral várt száz nehéz sorsú családból érkező iskolást. A Betlehemi csillag című ünnepi műsorban a Kiss Kata Zenekar varázsolt fergeteges hangulatot. A négytagú csapat két fáradhatatlan táncossal kiegészítve karácsonyi és népi dalokkal, közös játékkal, tánccal kedveskedett az újpesti gyerekeknek.

A színpadon felbukkant a Mikulás zsákja is, amelyből a zenekar tagjai sorra varázsolták elő az ajándékokat a legügyesebb, legrátermettebb gyerekeknek. A hangulat már a tetőfokára hágott, amikor fogadóóráját megszakítva megérkezett Wintermantel Zsolt polgármester, hogy köszöntse a lurkókat.
– Remélem, hogy amikor majd eljön karácsonyeste, a mai összejövetelnek köszönhetően picit boldogabban tekintetek majd ti is a jövő elé. Sokan fogtak azért össze, hogy ma itt együtt ünnepelhessünk. Örülök annak, hogy Újpest ilyen összefogó közösség, és remélem, ha felnőtök, ti is olyan hasznos tagjai lesztek a helyi közösségnek, mint ahogy mindnyájan vagyunk, így, sokan, együtt. Azt kívánom, hogy mindenki találja meg azt a boldogságot, ami ahhoz kell, hogy holnap egy új napot még nagyobb örömmel kezdjen el – szólt a jelen lévő gyerekekhez a polgármester.

Idén már harmadszor rendezik meg az Angyalszárnyon programot, amelynek egyre bővül a támogatói, segítői köre. A csütörtöki rendezvény kis vendégei az elmúlt hetekben írtak levelet az Újpesti Cseritinek, kívánságaikat megfogalmazva, amelyek ezen a délutánon válhattak valóra a jótékonysági szervezet támogatóinak segítségével. Az ajándékok jelentős részét magánszemélyek adták össze, de maga a műsor is összefogással jött létre, annak érdekében, hogy mindenkinek szép lehessen a karácsony.

A gyerekek csillogó szemmel bontogatták a csomagokat, amelyekből sorra kerültek elő az óhajtott ajándékok. Volt, akinél ruhaféle, másnál szép könyv, sokaknál játék került elő, de mindenkinél megbújt egy rúd finom bejgli és egy belépőjegy az Aquaworld Élményfürdőbe. Viki, a Lázár Ervin Iskola negyedikese éppen ekkor varázsolta elő az első ajándékot, egy saját kézzel kifesthető táskát a csomagból.

– Én nem pont ezt szerettem volna, hanem egy játékot, de most ennek sokkal jobban örülök, és nagyon klassz, hogy fürdőbelépőt is kaptunk – mondta örömében tapsolva-ugrálva a szőke kislány. – Nagyon tetszik minden, nem is gondoltam, hogy ilyen sok ajándékot kapunk – tette hozzá, majd fordult is a mellette ülő Laurához, aki éppen egy nagyon „menő” babát húzott elő a csomagból.

Az ajándékozást követően a gyerekeket még további meglepetés, közös kakaózás várta.

A kezdeményezést folytatják, további ötszáz gyermeket ajándékoz meg az Újpesti Cseriti.

G.R.