Koncert az orgonáért

  •  
  •  
  •  

Sebestyén Márta népdalénekes Kossuth-, és Liszt-díjas előadóművész gyönyörű hangjával válik támogatójává a Nap utcai templom orgonájáért formálódó összefogásnak. A jótékonysági koncertre az Újpesti Polgár Centrumban, január 27-én, 18.00 órai kezdettel kerül sor.

A közösség ereje, a hívek munkája és adománya már felépítésekor is csodát tett a Nap utcai Szent József plébániatemplomban. Ezúttal egy új, digitális orgona árát szeretnék összegyűjteni – több lépcsőben. Az önkormányzat támogatása mellett kiemelt szerepet kap ebben a jótékonyság.

– Számítunk a hívek és a kultúrát szerető újpestiek adományaira egyaránt – mondta el az Újpesti Naplónak Molnár István atya, a gyűjtés fő szervezője. – Olyan hangszer megvételén gondolkodunk, amely szép hangjával a liturgikus céljainkat, továbbá Újpest kulturális életét színesítő hangversenyeinket egyaránt szolgálná. Az adományért, köszönetünk jeléül, szeretnénk élményt is adni. Egyik segítőnk Sebestyén Márta művésznőt kérdezte, vállalna-e fellépést. Azonnal igent mondott. Így tervezhettünk koncertet január 27-ére. Megtisztelő, hogy a februári VI. Újpesti Jótékonysági Polgári Bál bevételét is nekünk ajánlják fel a szervezők.

B. K.


Támogatói jegyek az orgona javára
Sebestyén Márta jótékonysági koncertjére támogatói jegyek elővételben válthatók 2500 Ft-os árban a Szent József Plébánián (Nap utca 15.), hétfőn és csütörtökön 15.30-17.30 között.

Jegyigénylés a plebania@szentjozsef.hu e-mail címen is lehetséges.