Koncert és hangszerbemutató a legkisebbeknek

  •  
  •  
  •  

Új kezdeményezés Káposztásmegyeren: koncert és hangszerbemutató óvodásoknak és kisiskolásoknak a Megyeri Klubban

Ősz óta óvodás és kisiskolás korosztálynak szóló koncertsorozatot szervez a Káposztásmegyer II. területén élő családokat összefogó Káposztási Családok Egyesülete. A következő hangversenyen, 2015. február 28-án a Junior Prima-díjas citerás és népdalénekes előadóművész Berta Alexandra és zenészbarátai lépnek fel a Megyeri Klubban.

A 2014 őszi és adventi koncertek után folytatódik a gyerekeket megszólító sorozat: február 28-án a népi hangszerekkel ismerkedhetnek meg a kicsik; hallhatják, hogyan szól a citera, doromb, hegedű, brácsa és a tambura. A foglalkozásvezetők a gyerekek nyelvén, őket bevonva mutatják meg a különböző hangszereket, hogy az élő zenés élmény számukra is értékké váljon.

– Úgy láttam, kisgyerekeknek szóló koncert, hangszerbemutató foglalkozás nincs Káposztásmegyer II-n, így a Káposztási Családok Egyesülete többi tagjával arra jutottunk, hogy szervezünk egyet – meséli Kiss Tímea, a sorozat ötletgazdája. – A Megyeri Klub fontos kulturális helyszíne a helyi programoknak, foglalkozásoknak és a velük kialakított szoros együttműködés lehetővé tette, hogy itt rendezhessük meg ezt a sorozatot. Tavaly októberben, az első koncerten az Erkel Gyula Újpesti Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei adtak hangversenyt, decemberben pedig a Musica Florens együttes lépett fel, a szintén az egyesületünk által szervezett december 5-6-i adventi hétvége programsorozatában. Következő foglalkozásunk tematikája a népzene lesz: február 28-ra Berta Alexandrát hívtuk meg, aki 2013-ban Junior Prima-díjat nyert, elismert citeraművész, népzenész. Két zenésztársával lép fel, Csasznyi Imrével és Kiss Balbinát Ádámmal, az egyre ismertebb Góbé zenekar tagjaival.

A sorozat április 11-én és május 30-án folytatódik a Megyeri Klubban.

Ifjúsági koncertsorozat III. – népzenei hangverseny és hangszerbemutató
óvodás és kisiskolás gyermekek és családjuk számára

Időpont: 2015. február 28. szombat, 10 óra
Helyszín: Újpesti Kulturális Központ – Megyeri Klub 1048 Budapest Megyeri út 207./D

Előadók:
Berta Alexandra, Junior Prima díjas citerás, népdalénekes előadóművész – citerák, ének
Kiss Balbinat Ádám – hegedű, doromb, ének
Csasznyi Imre – brácsa, tamburák, ének