Koncertek és díszpolgár-avatás – ez várható ma

  •  
  •  
  •  

Két koncert, anyatejes világnap, díszpolgár-avatás várja ma a Városnapok látogatóit.

A programok már reggel tíz órakor kezdődnek az anyatejes világnappal. Ezt az alkalmat a világ több mint százhúsz országában ünneplik annak érdekében, hogy az édesanyákat szoptatásra ösztönözzék. A rendezvény fővédnöke Wintermantel Zsolt polgármester, helyszíne pedig a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ.

A díszpolgár-avatás fél héttől zajlik majd a Városházán, és ugyanekkor kezdődik Radics Gigi koncertje is. Mint ismert, Wintermantel Zsolt polgármester javaslatára két újpesti olimpikon, Dombi Rudolf és Berki Krisztián is elnyeri a díszpolgári címet, Karakas Hedvig cselgáncsozó pedig elismerő oklevelet vehet át.

Az este fél hétkor színpadra lépő Radics Gigi abszolút közönség kedvencnek számít. Bár a Megasztár 5-ből kiesett, utána klipet késztett, majd jelentkezett a tehetségkutató hatodik szériájába, amit viszont megnyert. Az újpesti közönség a Városnapok jóvoltából ingyen hallgathatja meg a koncertet, ahogy az utána következő Bikinit is. A mindenki által jól ismert harmincéves zenekarral kapcsolatban annyit mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy alapító tagja, Németh Alajos (Lojzi) Újpesten nőtt fel, és gyerekkori élményeit később a dalaiba is beleszőtte.

MOA